Klubben i mitt hjerte: Sverre Lunde Pedersen, skøyter

Sverre (25) er Norges store skøytehåp: - Har drømt om OL-medalje hele livet

Sverre Lunde Pedersen håper å igjen fange folkets oppmerksomhet, og skape interesse rundt skøytesporten.

SKØYTEESS: Sverre Lunde Pedersen i aksjon under 1500-meteren under NM i Stavanger i oktober. Skøytesesongen er i gang og som i de andre vinteridrettene er OL i Sør-Korea det store målet. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
SKØYTEESS: Sverre Lunde Pedersen i aksjon under 1500-meteren under NM i Stavanger i oktober. Skøytesesongen er i gang og som i de andre vinteridrettene er OL i Sør-Korea det store målet. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Utøverne

Disse har Dagbladet møtt:

  • Andreas Bjørnstad, svømming
  • Sigurd Rosted, fotball
  • Elise Skinnehaugen, håndball
  • Felix Baldauf, bryting
  • Karsten Warholm, friidrett
  • Stein Tore Bakken, ishockey
  • Andreas Stjernen, skihopp
  • Sverre Lunde Pedersen, skøyter
  • Patrick Thoresen, ishockey

(Dagbladet): Under NM på skøyter siste helga i oktober viste Sverre Lunde Pedersen at han er Norges store skøytehåp denne sesongen.

Skøyteesset tok gull på 1500-meter, 5000-meter og 10 000-meter, og feide all motstand av banen. På 10 000-meteren tok han mesterskapsrekord, og ble belønnet med kongepokalen.

Alt dette bærer håp om at Lunde Pedersen kan være en reell medaljekandidat når OL går av stabelen neste år.

- Det er godt å kjenne at formen er i rute. Jeg hadde en tung sesong i fjor, men føler jeg er bedre nå, sier han.

I helga beviste skøyteløperen nok en gang at han nå er en mann å regne med i toppen. På 5000 meteren i Heerenveen søndag kom Lunde Pedersen på 3. plass.

Drømmen om OL-medalje

I en OL-sesong, handler det meste om å sørge for at man treffer en formtopp under mesterskapet.

Sjansen til å ta en OL-medalje kommer bare hvert fjerde år, og en utøver har et begrenset antall muligheter til å stige opp på seierspallen.

- OL-medalje er mitt store mål og har vært drømmen helt siden jeg begynte med skøyter, forteller Lunde Pedersen, som likevel er klar på at det er en jobb som må gjøres før de reiser til Pyeonchang i februar.

- Først har vi en viktig høst foran oss, der vi skal kvalifisere oss til OL. Rankingen avgjøres av hvordan vi gjør det i verdenscupen, sier han.

Sterkt lag

Selv om Lunde Pedersen var suveren under NM, gror det godt bak han også. Han tror en av Norges beste sjanser ligger på lagtempoen.

- Jeg regner lagtempo og 1500 meter som mine sterkeste øvelser. Vi har et veldig godt lag, med mange som går fort, og det er lite som kommer til å skille. Jeg tror vi kommer til å stille et sterkt lag i OL, sier han.

Og lagfølelsen har alltid vært viktig for Lunde Pedersen. Sammen med blant andre Håvard Lorentzen og Sindre Henriksen har han Fana Idrettslag som moderklubb.

- Klubben har betydd mye for meg gjennom hele karrieren. Det er et stort miljø der og tror jeg er en suksessfaktor. Fana betyr fortsatt mye for meg, og jeg har alltid de i ryggen, forteller han.

Grattis med VM sølv tjommi ❤ #lorry #vm #sølvgutt #imponert #forzafana #helt #småpent #lett

A post shared by Sverre Lunde Pedersen (@sverrelpedersen) on

I farens skøytespor

Han er sønn av tidligere landslagstrener Jarle Pedersen, og ble tidlig dratt med på skøytebanen.

Pappa Pedersen har også vært aktiv skøyteløper, og står med to NM-medaljer. I tillegg deltok han i OL i 1980.

- Det har alltid vært et godt miljø i Fana. Det kom en kunstisbane tidlig på 90-tallet, og jeg har fulgte etter broren min og faren min dit. Der ble vi en del av miljøet, forteller han.

Dyrke profiler

Skøyter har lenge vært en av de største vinteridrettene i Norge, men i seinere tid har interessen for issporten dalt.

Lunde Pedersen skulle ønske at engasjementet var større, men mener det er mulig å få oppmerksomhet fra folket igjen.

- Vi må dyrke fram profiler og få gode resultater. Da kommer også interessen. Det er noe mange av de andre vinteridrettene har lyktes med. Når man vinner helg etter helg blir folk interessert, og det er noe vi jobber hardt for.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer