FERDIG: Sverre Haugli ble nummer seks i OL, men ønsker ikke å satse videre. Foto: EPA/Friso Gentsch
FERDIG: Sverre Haugli ble nummer seks i OL, men ønsker ikke å satse videre. Foto: EPA/Friso GentschVis mer

Sverre Haugli legger opp

Har aldri vært nærmere verdenstoppen.

|||

Sverre Haugli (27) legger opp som skøyteløper, skriver Oppland Arbeiderblad.

Haugli leverte en god sesong på isen i vinter og var med i så vel EM, OL som VM. Nå er det slutt for Jevnaker-gutten.

Han har i stedet takket ja til stillingen som daglig leder i Ringeriksbadet.

- Jeg har valgt å ta utdannelse ved siden av idretten og er heldig som har fått muligheten til å gå ut i en interessant jobb. Jeg har vært med i EM, VM og OL, og jeg avsluttet sesongen med å være på seierspallen i verdenscup og nærmere verdenstoppen enn noensinne, skriver Haugli på sin hjemmeside.

Han har stått utenfor landslaget de siste sesongene og vært i et privat lag sammen med søsteren Maren, men fikk i vår tilbud om å komme tilbake til forbundsgruppen. Han har vært kritisk til blant annet manglende økonomisk støtte til løperne fra Norges Skøyteforbund.

- Skulle jeg fortsatt videre, ville jeg hatt høye målsettinger og strenge krav til meg selv. Men for å nå disse målsettingene, mener jeg det er helt nødvendig med bedre rammevilkår enn det jeg ble forespeilet. Valget ville vært vanskeligere om jeg hadde blitt tilbudt bedre rammevilkår og et mer spisset sportslig opplegg, forteller Sverre Haugli.

27-åringen ble nummer seks på 10.000 meter og ti på 5000 meter i Vancouver-OL. I EM endte han som nummer ti, mens han ble nummer åtte i VM. I verdenscupfinalen i Heerenveen ble han nummer to på 5000 meter, kun slått av Håvard Bøkko.

Sverre Haugli er barnebarnet til OL-bronsevinneren på 5000 meter i Oslo for 58 år siden med samme navn.

(NTB)