LEDET:  Sverre Isachsen lå bra an i New York og ledet, men måtte til slutt bryte løpet. 
Foto: Jørgen Steinli / Scanpix .
LEDET: Sverre Isachsen lå bra an i New York og ledet, men måtte til slutt bryte løpet. Foto: Jørgen Steinli / Scanpix .Vis mer

Sverre Isachsen måtte bryte i New York

Ble påkjørt.

Rallycrossføreren Sverre Isachsen lå i en klar ledelse i finalen under Global Rallycross søndag, men måtte bryte etter en påkjørsel.

Isachsen var i ledelsen av løpet da det ble rødflagget. I omstarten ble den tidligere europamesteren påkjørt, og måtte dermed bryte løpet.

Alt lå til rette for suksess for Isachsen i helgens runde på Long Island utenfor New York. Subaru-føreren startet med å sette den tredje beste tiden på kvalifiseringen. Så kjørte han inn til en seier, en andreplass og en tredjeplass i sine innledende heat, og sikret seg en plass på første rad i finalen.

Nordmannen gikk rett i tet og ledet klart i halvannen runde. Da hadde konkurrenten Steve Arpin hatt et uhell, og ble stående inntil autovernet. Arrangørene valgte derfor å rødflagge finalen, slik at den måtte startes på nytt.

- Jeg forstår ikke hvorfor de rødflagget finalen. Arpin sto ikke farlig til, og det var god plass til å kjøre forbi han, forteller Sverre Isachsen.

Ble nummer ni Også i omstarten hadde 42-åringen fra Hokksund en god start og ledet inn mot den første svingen, men ble påkjørt av Tanner Foust og Nelson Piquet jr. Hjulopphenget ble ødelagt, og dermed var finalen over.

Isachsen ble til slutt klassifisert på en niendeplass. Tanner Foust vant løpet foran Scott Speed.

- Jeg er skuffet og teamet er skuffet. Jeg blir påkjørt gang på gang, og det føles ikke rettferdig. Det er også overraskende at de velger å rødflagge finalen da jeg lå i ledelse.

Det neste løpet i Global Rallycross-serien er går i Charlotte, North Carolina, allerede neste helg.

(NTB)