VM-DEBUT: Sverre Isachsen er trippel europmester i rallycross. Neste måned skal han prøve seg i VM-runden i Canada. Foto: Lars Gange / subaru.com
VM-DEBUT: Sverre Isachsen er trippel europmester i rallycross. Neste måned skal han prøve seg i VM-runden i Canada. Foto: Lars Gange / subaru.comVis mer

Sverre Isachsen prøver seg i rallycross-VM

Vant tre EM-gull på rad.

Den triple europamesteren i rallycross fra 2009 til 2011, Sverre Isachsen, skal møte gamle konkurrenter når han deltar i den neste VM-runden i Canada.

Rallycross har fått VM-status etter at Isachsen skiftet beite til USA-baserte Global Rallycross Championship.

Mannen som dominerte den europeiske delen av sporten for få år siden, ser fram til å teste seg mot gamle kjente om knappe to uker.

- Morsomt - Jeg gleder meg enormt til dette. Det blir morsomt å møte noen av lagene jeg kjørte mot i Europa for tre år siden. Selv om jeg primært satser på Global Rallycross i USA, blir det selvsagt moro å delta i min første VM-runde, sier Isachsen.

I helgen endte nordmannen på andreplass, bak Ken Block, i GRC-løpet i Charlotte, North Carolina.

I Canada 8.-9. august venter blant andre norske motstandere som Andreas Bakkerud og brødrene Petter og Henning Solberg.

I vår bakgård Årets sjuende VM-runde kjøres i Trois Rivieres. Det er bare noen timers kjøring fra hovedkvarteret til Subarus amerikanske rallyteam, som Isachsen representerer.

- VM-runden i Canada går nesten i vår bakgård, og derfor så vi det som en glimrende mulighet for å få enda mer erfaring og konkurrere mot talentfulle førere og lag fra VM. Bilen er hovedsakelig bygget rundt VM-reglementet, så vi trenger ikke gjøre mange endringer for å kunne stille til start, sier Subaru-sjef Lance Smith.

(NTB)