SINNA: Sverre Isachsen var fly forbanna etter å ha blitt påkjørt av en konkurrent i X-Games. Her fra 2011, da han heller ikke var helt fornøyd. Foto: Jørgen Steinli / NTB Scanpix .
SINNA: Sverre Isachsen var fly forbanna etter å ha blitt påkjørt av en konkurrent i X-Games. Her fra 2011, da han heller ikke var helt fornøyd. Foto: Jørgen Steinli / NTB Scanpix .Vis mer

Sverre Isachsen raste mot konkurrent i X-Games

Etter å ha blitt påkjørt.

Sverre Isachsen hadde store forventninger til X-Games i rallycross lørdag, men det endte med skuffelse og raseri.

Nordmannen ble påkjørt av tidligere formel 1-fører Nelson Piquet jr. og sendt ut av konkurransen. Isachsen raste både mot brasilianeren og hans norske medhjelper, VM-lederen Andreas Bakkerud.

- Nelson Piquet kan begynne med formel 1 igjen, for han har ingenting i rallycross å gjøre. Han har kjørt på meg flere ganger, og nå ødela han for meg igjen, sa Isachsen i en pressemelding.

- Det er klart det er sjåføren som har hovedansvaret for kjøringen, men alle sjåfører har også en «spotter», og spotteren til Piquet er Andreas Bakkerud. Jeg lurer på hva Bakkerud mener om denne kjøringen. Jeg er ikke spesielt imponert, for å si det slik, fortsatte Isachsen.

Påkjørt igjen X-Games er det viktigste løpet i Global Rallycross-serien, som Isachsen har valgt å satse på i stedet for VM. I åpningsløpet på Barbados var Isachsen i finale, men også der ble han påkjørt av Piquet. Lørdag gjentok det seg i årets annet løp.

Isachsen ble nummer to i sitt første heat og vant det andre. Dermed hadde han god startposisjon i kvartfinalen. Han var raskest i starten, men ble påkjørt av Piquet i første sving. Dermed var X-Games over for hans del.

- Alle som så løpet på NRK så at jeg hadde den beste starten, og jeg var helt uskyldig da jeg ble påkjørt av Nelson Piquet. Jeg er ekstremt skuffet og synes synd på teamet og ikke minst alle mine fans hjemme i Norge, sa Isachsen, som lover å slå tilbake.

Speed-seier Tidligere formel 1-fører Scott Speed vant rallycrossfinalen i X-Games foran Isachsens lagkamerat Bucky Lasek. Piquet ble nummer tre etter at Liam Doran snurret i siste sving.

X-Games-løpet ble avviklet på formel 1-banen i Austin i Texas.

Nelson Piquet jr. er sønn av den tidligere formel 1-verdensmesteren med samme navn. Også junior har vært innom formel 1. Senere har han prøvd seg i amerikansk NASCAR, men nå er det rallycross som gjelder.

Neste løp i Global Rallycross er i Washington D.C. 22. juni.

(NTB)