Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sverre Lunde Pedersen fant aldri rytmen

Femteplass bak fire nederlendere.

 FEM:  Sverre Lunde Pedersen gikk til en femteplass på 500 meter i Heerenveen. REUTERS/Michael Kooren/NTB Scanpix.
FEM: Sverre Lunde Pedersen gikk til en femteplass på 500 meter i Heerenveen. REUTERS/Michael Kooren/NTB Scanpix. Vis mer

Sverre Lunde Pedersen endte på femteplass på 5000 meter i verdenscupen skøyter lørdag. Sven Kramer, Jorrit Bergsma og Wouter olde Heuvel sørget for en nederlandsk pall på hjemmebane.

Nordmannen klarte ikke å følge opp den sterke annenplassen fra Berlin. Med 6.22,56 endte han nesten ti sekunder bak Kramer. Han ble beste ikke-nederlender i løpet.

- Det var helt greit, men det manglet litt. Det ble ikke helt topp i dag, man må ha full klaff for å klare det. Det hadde litt med teknikken å gjøre. Jeg fant aldri helt rytmen og farten jeg ville ha, sier Pedersen til NTB.

Nederlandsk dominans Nederlenderne dominerte på hjemmebane i Heerenveen. Kramer og Bergsma kjempet en hard kamp om seieren, der førstnevnte stakk av førsteplassen på 6.12,47, 1,34 foran Bergsma. Olde Heuvel og Bob de Jong kjempet om tredjeplassen, men de Jong i siste par måtte se seg slått av olde Heuvel.

Kramer vant 5000 meter i verdenscupåpningen i japanske Obihiro. Han sto over i forrige helgs verdenscupløp i Berlin, men var tilbake i kjempeform på hjemmebane.

Håvard Bøkko gikk inn til 2.-plass i B-gruppen med 6.26,86.

Njåtun på 9.-plass På kvinnenes 1000 meter endte Ida Njåtun på niendeplass med 1.16,77. Hun var 2,14 bak den amerikanske vinneren Heather Richardson.

Håvard Lorentzen ble nummer 16 på 1000 meter menn. Bergenseren ble klokket inn på tiden 1.10,00, noe som var 1,23 bak den russiske vinneren Pavel Kulizjnikov.

I kvinnenes lagtempo vant Nederland foran Tyskland og Polen. Norge stilte ikke lag i øvelsen.

(NTB)