Sverre Lunde Pedersen fant aldri rytmen

Femteplass bak fire nederlendere.

FEM:  Sverre Lunde Pedersen gikk til en femteplass på 500 meter i Heerenveen. REUTERS/Michael Kooren/NTB Scanpix.
FEM: Sverre Lunde Pedersen gikk til en femteplass på 500 meter i Heerenveen. REUTERS/Michael Kooren/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sverre Lunde Pedersen endte på femteplass på 5000 meter i verdenscupen skøyter lørdag. Sven Kramer, Jorrit Bergsma og Wouter olde Heuvel sørget for en nederlandsk pall på hjemmebane.

Nordmannen klarte ikke å følge opp den sterke annenplassen fra Berlin. Med 6.22,56 endte han nesten ti sekunder bak Kramer. Han ble beste ikke-nederlender i løpet.

- Det var helt greit, men det manglet litt. Det ble ikke helt topp i dag, man må ha full klaff for å klare det. Det hadde litt med teknikken å gjøre. Jeg fant aldri helt rytmen og farten jeg ville ha, sier Pedersen til NTB.

Nederlandsk dominans Nederlenderne dominerte på hjemmebane i Heerenveen. Kramer og Bergsma kjempet en hard kamp om seieren, der førstnevnte stakk av førsteplassen på 6.12,47, 1,34 foran Bergsma. Olde Heuvel og Bob de Jong kjempet om tredjeplassen, men de Jong i siste par måtte se seg slått av olde Heuvel.

Kramer vant 5000 meter i verdenscupåpningen i japanske Obihiro. Han sto over i forrige helgs verdenscupløp i Berlin, men var tilbake i kjempeform på hjemmebane.

Håvard Bøkko gikk inn til 2.-plass i B-gruppen med 6.26,86.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer