Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lunde Pedersen mistet balansen i finalen - Henriksen beste nordmann

Sverre Lunde Pedersen mistet balansen og ble nummer ni

Det så lenge bra ut, men Lunde Pedersen mistet kontrollen på siste runde. Nederlenderen Kjeld Nuis vant 1500-meteren suverent foran landsmannen Patrick Roest.

SKUFFET: Sverre Lunde Pedersen skuffet og ble nummer ni etter å ha havnet i ubalanse i den siste runden. Foto: Scanpix
SKUFFET: Sverre Lunde Pedersen skuffet og ble nummer ni etter å ha havnet i ubalanse i den siste runden. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter å ha mistet sølvet med knappest mulig margin under søndagens 5000 meter, jaktet Sverre Lunde Pedersen en ny OL-medalje tirsdag ettermiddag norsk tid.

Sverre Lunde Pedersen gikk ut i par nummer 18, og leverte lenge et godt løp. Men i siste runde skjedde det som ikke skulle skje.

Han mistet balansen i en sving, og tapte verdifull tid. Dermed gikk han inn til en skuffende 9. plass på 1500-meteren og var tydelig skuffet etterpå.

Selv sa han dette til Eurosport etter løpet:

- Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si. Jeg var på god vei mot medalje, men mistet jo all farten i den svingen der. Det er vanvittig kjipt, sier han til Eurosport.

- Hadde jeg klart å stå på siste runden hadde jeg vært med å kjempet om medalje. Skøytene forsvant bare under meg, men det er vanskelig å forklare hva som skjedde.

- Det er ingen unnskyldning, men en forklaring, sier han videre.

Det var ikke bare Lunde Pedersen som var uheldig. Allan Dahl Johansson falt i sitt par.

Allan Dahl Johansson gikk ut i det trettende paret, men var uheldig. Etter en lovende åpning, falt Oslo-gutten i en sving i den andre runden. Det så heldigvis ut til å gå bra med 19-åringen, men han var naturlig nok skuffet over det som hadde skjedd.

- Isen var vanskelig

På en dag hvor Lunde Pedersen ikke klarte å hevde seg, var det en debutant som ble beste norske i Pyeongchang. Etter målgang virket det likevel ikke som om han var helt fornøyd med sin egen innsats.

Sindre Henriksen leverte en god tid på 1.45,64, men ristet på hodet i det han passerte mållinja. Likevel må man kunne si at løpet var godkjent for debutanten. Henriksen ble beste norske på en sjuendeplass.

- Akkurat nå er jeg litt skuffet. Isen var vanskelig, og jeg følte at jeg måtte jage hele tiden. Likevel må jeg innse at dette er mitt første OL, og en sjuendeplass er bra. Det var bare skuffende at jeg så muligheten til å hevde meg, da er sluttresultatet litt skuffende, sier han til Eurosport.

Trener Sondre Skarli sa dette om løperne sine etter målgang:

- Det ble et løp prega av mange uhell. Det var kjipt med Allan, for han åpnet knallsterkt. Jeg ser ikke helt hva som skjer, men det er synd med fallet. Sverre går et fantomløp før feilskjæret. Da han går ut i det sporet blir det som å starte på nytt. Han lå jo svært godt an før det skjedde, sier han.

- Vi kunne ventet oss flere medaljer om uhellene ikke hadde oppstått, slår han fast.

Slik var løpet:

De norske løperne skulle ikke i aksjon før de tre siste parene, og fikk god tid til å se at Alexis Contin satte standarden med tiden 1.47,33 i det første paret.

Contin holdt ledelsen helt til Patrick Roest kjørte inn til en soleklar ny bestetid i det tredje paret. Tiden 1.44,86 er den beste nederlenderen noen gang har levert, og det ble raskt konkludert med at tiden var så god at den kunne holde til en medalje.

Hjemmefavoritten Hyung-Joon Joo skapte vill jubel da han vant sitt par, men tiden holdt bare til en foreløpig 2. plass, 1.79 bak ledende Roest.

Topp to holdt seg til Shane Williamson leverte et godt løp i det åttende paret. Tiden 1.46,21 skjøv hjemmefavoritten ned til 3. plass. Fortsatt var ingen i nærheten av Patrick Roests tid.

Soleklar bestetid - og seier

Shani Davis åpnet sitt løp knallsterkt og lå an til å ta ledelsen, men måtte gi tapt mot slutten. Parkamerat Bart Swings kom inn til nest beste tid ved målpassering.

1.44,01. Det ble klart at det var tiden de norske måtte slå for å hevde seg. Den ble levert av Kjeld Nuis, noe som var helt opp mot den olympiske rekorden. Dermed var det dobbel nederlandsk i tet. Det ble også vinnertiden.

I det siste paret før nordmennene kom enda en hjemmefavoritt. Intensive hyl og jubel fulgte Min-Seok Kim i det han suste inn til en foreløpig 3. plass. Det koreanske publikummet jublet som om det skulle blitt satt ny verdensrekord. Medaljen er nok kjærkommen for hjemmepublikummet.

Nederlandske Kjeld Nuis vant dermed foran landsmann Patrick Roest og sør-koreanske Min-Seok Kim.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!