BEST AV DE NORSKE: Sverre Lunde Pedersen gikk inn til fjerdeplass på 1500-meteren i verdenscupen i Berlin. Foto: EPA/George Frey/NTB Scanpix
BEST AV DE NORSKE: Sverre Lunde Pedersen gikk inn til fjerdeplass på 1500-meteren i verdenscupen i Berlin. Foto: EPA/George Frey/NTB ScanpixVis mer

Sverre Lunde Pedersen nok en gang best av de norske

Er i ferd med å etablere seg i toppen.

Sverre Lunde Pedersen ble nok en gang best av de norske løperne da han gikk inn til fjerdeplassen på 1500-meteren i verdenscupen på skøyter i Berlin fredag.

Unggutten gikk inn til 1.46,37 og var 57 hundredels sekund svakere enn vinneren, Joey Mantia fra USA. Han hadde 1.45,80 og tok seieren med en margin på tre hundredeler til polakken Zbigniew Bródka. Russeren Denis Juskov tok tredjeplassen. Han var 23 hundredeler raskere enn Sverre Lunde Pedersen.

Pedersen endte på samme plassering også i stevnet i Astana, så det er klart at han er i ferd med å etablere seg helt i toppen på distansen.

For Håvard Bøkko, som har satset spesielt på 1500 meter denne sesongen, ble det et nytt tilbakeslag i Berlin. Han gikk inn til 1.47,00 og endte på en skuffende niendeplass.

Den siste nordmannen som gikk distansen i A-gruppen fredag, var Håvard Holmefjord Lorentzen. Han endte som nummer 15 med 1.47,64.

Verdenscupstevnet i den tyske hovedstaden fortsetter lørdag og avsluttes søndag.

(NTB)