Sverre Lunde Pedersen perset på 1000 meter

- Fortsetter han sånn, blir han vond å slå.

PERSET: Sverre Lunde Pedersen viser svært gode takter lenge før skøytesesongen er i gang for alvor. På treningssamling i Inzell perset han på 1000-meteren. Foto: EPA/MARTIN SCHUTT
PERSET: Sverre Lunde Pedersen viser svært gode takter lenge før skøytesesongen er i gang for alvor. På treningssamling i Inzell perset han på 1000-meteren. Foto: EPA/MARTIN SCHUTTVis mer

Sverre Lunde Pedersen viser svært gode takter lenge før skøytesesongen er i gang for alvor. På treningssamling i Inzell perset han på 1000-meteren.

I et treningsløp lørdag ble han klokket i mål på 1.09,71. Det er nesten sekundet bedre enn den gamle bestetiden hans på distansen. Likevel ble det bare femteplass i løpet, der nederlenderen Kai Verji var best. Han gikk inn til en tid som var 51 hundredeler foran bergenseren.

- Dette var det aller beste løpet han har gått på en mellomdistanse noensinne. _fortsetter han slik, skal det ikke bli lett å slå ham på 1500 meter senere i sesongen. Han har nå fått mye av den farten i kroppen han har manglet tidligere, slo landslagstrener Sondre Skarli fast etter løpet.

Han sa også at 1000 meter er en distanse Lunde Pedersen vanligvis ikke går. Årsaken er at den er i korteste laget for ham.

Sverre Lunde Pedersen nøyde seg ikke bare med å teste formen på 1000 meter lørdag. Han gikk også 5000-meteren i treningsstevnet. Der kom han inn til tiden 6.22,31 etter ganske jevne rundetider på 30,4, blir det meldt på Facebook. Han gikk et strålende løp på den distansen også.

Det sier litt om prestasjonen at han slo nederlenderen Jan Blokhuisen med nesten to sekunder. Han var også 2,45 sekunder foran belgieren Bart Swings i mål.

- Dette var en god start på sesongen, meldte Sverre Lunde Pedersen svært forsiktig på tvitter etter at helgens treningsløp var unnagjort.

På 1000-meteren var det flere av de norske løperne som stilte. Stein Henriksen gikk inn til 1.11,05, mens Håvard Bøkko fikk 1.11,57. Simen Spieler Nilsen og Espen Tvedt kom i mål på henholdsvis 1.12,01 og 1.12,11.

Blant kvinnene gikk Sofie Karoline Haugen 3000 meter på 4.18,27, melder Norges Skøyteforbund.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram