Roman Abramovitsj

- Svertet ryktet

Premier League-sjef Richard Masters mener Roman Abramovitsj har svertet ryktet til den engelske toppligaen.

MÅTTE SELGE: Roman Abramovitsj måtte selge Chelsea etter 19 år. Foto: Ozan Kose / AFP / NTB
MÅTTE SELGE: Roman Abramovitsj måtte selge Chelsea etter 19 år. Foto: Ozan Kose / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Etter å ha eid storklubben Chelsea i over 19 år, måtte den russiske oligarken Roman Abramovitsj til slutt selge klubben. Årsaken var at han ble ilagt strenge sanksjoner av den britiske regjeringen for sine tette bånd til Vladimir Putin etter den russiske invasjonen av Ukraina.

Etter en omfattende salgsprosess gikk eierskapet av klubben fra Abramovitsj til amerikanske Todd Boehly.

DEMONSTRERTE: Ukrainske demonstranter i en gummibåt forsøkte å stoppe Roman Abramovitsj' superyacht. Video: Privat. Vis mer

Nå mener Premier League-sjef, Richard Masters, at russeren har ødelagt ryktet til den engelske ligaen, ifølge The Telegraph.

Abramovitsj har lenge vært en nær støttespiller til Putin, som har ført til kritikk av Chelsea-eieren. Samtidig har hans villighet til å kaste penger etter både spillere og managere ikke alltid falt i god jord.

Masters sår tvil om Abramovitsj ville bestått en «fit and proper»-test, som ligaen siden har innført. Den skal forhindre at korrupte og utroverdige personer skal ha styreverv i britiske fotballklubber. Testen ble innført i 2004, året etter at Abramovitsj kjøpte Chelsea.

- Situasjonen vi endte opp med har gitt sporten noen utfordringer vi må møte, og det er en del av eier- og direktørtestene. Til syvende og sist så fantes det ingen «fit and proper»-test da Abramovitsj tok over, sier han ifølge avisa.

Han fortsetter:

- Spørsmålet er: Om det hadde vært på plass, hva ville skjedd? Og hva slags beskyttelser kan vi bygge framover?

Spurt om Abramovitsjs eierskap har vært bra eller dårlig, er Masters usikker.

- Det er vanskelig å si nå med etterklokskap at alt har vært bra, så klart. Spesielt med tanke på alt som har skjedd de siste seks til ni månedene, sier han før han legger til:

VINNER: Roman Abramovitsj poserer med Chelsea-kaptein Cesar Azpilicueta og Champions League-trofeet Chelsea vant i 2020/21-sesongen. Foto: Dave Shopland / Shutterstock / NTB
VINNER: Roman Abramovitsj poserer med Chelsea-kaptein Cesar Azpilicueta og Champions League-trofeet Chelsea vant i 2020/21-sesongen. Foto: Dave Shopland / Shutterstock / NTB Vis mer

- Men spør du Chelsea-fansen, så vil nok de ha et annet svar.

Chelsea vant hele 19 trofeer under Abramovitsjs eierskap, deriblant 2 Champions League-triumfer og 5 Premier League-titler.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer