Svett kveld for Keegan

LONDON (Dagbladet): England-boss Kevin Keegan kan enten bli kalt frelseren eller han kan bli steinet i kveld. For britiske fotballfans, anført av kamikazejournalistene i tabloidene, forlanger seier over Polen og muligens en billett til neste års EM.

Keegan tar det hele med tilsynelatende ro. Men den lille Liverpool-musa svetter.

- Lagmoralen er på topp, vi vant 3- 1 mot Polen i hjemmekampen, men vi vet ikke utfallet av kampen før den er spilt. Da får vi gjøre opp status, sier Keegan til alle de britiske avisene før slaget i Warszawa.

Den polske landslagssjefen Janusz Wojcik prøver å gjøre dette oppgjøret til en managerduell. Mellom ham og Keegan.

- Dette handler ikke om England og Polen, men om oss to. Den av oss som taper, mister jobben, sier Wojcik, som legger til at Alan Shearer ikke på noen måte er i stand til å klare å score mot hans vegg av et forsvar.

Og Keegan svetter en smule under FA-dressen, ettersom han har bestemt seg for ikke å offentliggjøre laget før en time før kampstart. Det er uvanlig kost fra den relativt nye - og fortsatt populære - landslagssjefen.

Mange på pubøya kan fortsatt våkne opp av polske mareritt. Fra Wembley 1973. England måtte vinne for å kvalifisere seg til 1974-VM, men laget klarte bare 1- 1. Mot nettopp Polen.