Svett Norway Cup-start for Gutta Babes

Går for gull.

EKEBERGSLETTA (Dagbladet.no): Ås/Follo - Shekarau Babes 0-2

Sola steiker, svetten pipler, det ropes fra linja og gressmatta er jevn og innbydende sommergrønn.

Ute på banen går beina og ballen raskt.

Veldig raskt.

- Vi går for å vinne med hjelp av Gud, proklamerer Moses Obioma.

Han er trener for guttelaget Shekarau Babes fra Kano-regionen nord i Nigeria og har akkurat skreket guttene fram til en grei seier over Ås/Follo i første kamp i Norway Cup.


Samarbeider med Holmlia

Shekarau Babes er som mange andre utenlandske lag på Norway Cup satt sammen av de beste spillerne i en region. Til Ekebergsletta er de kommet ved hjelp av samarbeidsklubben Holmlia Sportsklubb og økonomisk støtte fra guvernøren i Kano.

HVILE OG RESTITUSJON: Shekarau Babes er opptatt av å hvile og restituere godt mellom kampene under hete Norway Cup. Foto: Sigurd Fandango/Scanpix
HVILE OG RESTITUSJON: Shekarau Babes er opptatt av å hvile og restituere godt mellom kampene under hete Norway Cup. Foto: Sigurd Fandango/Scanpix Vis mer

Deen Akinyemi er opprinnelig fra Kano-regionen selv, trener Holmlias guttelag og er «The Babes» kontakt i Norge.

- Vi var i Nigeria og spilte en turnering i januar og nå kommer de opp hit til oss. De er vår samarbeidsklubb i Nigeria, sier Akinyemi.

- De har tatt imot oss på en fantastisk måte og så langt har oppholdet vært fantastisk. I går spilte vi en vennskapskamp mot deres guttelag for å holde formen. Vi vant 3-1, smiler Obioma.


Hvile og restitusjon

Ås/Follo ble lett match for guttelaget som briljerte med høyt tempo, flott kombinasjonsspill og mønsterangrep etter mønsterangrep. De tok ledelsen midtveis i første omgang og midtveis i andre omgang trygget de poengene etter å ha rullet opp langs sida. Avslutningen fra 15 meter gikk i en vakker bue over keeper og bort i lengste kryss.

I dag venter et nytt hinder på veien for guttas drøm om Norway Cup-gull.

Og tro ikke at fritiden brukes i karuseller eller i svømmehallen.

- Tiden i mellom kampene bruker vi på restitusjon, hvile og å forberede oss til neste kamp. Vi fikk en god start i går, så jeg er veldig fornøyd så langt, sier trener Moses Obioma.

Svett Norway Cup-start for Gutta Babes
PUBLIKUMSFAVORITTER:Shekarau Babes briljerte med høyt tempo, flott kombinasjonsspill og mønsterangrep etter mønsterangrep