- Svette, søte fotballjenter selger

Uefa-president Lennart Johansson provoserer.

(Dagbladet.no): Uefa-presidenten satt på tribunen da Norge slo hans fødeland ut av EM-semifinalen i Warrington går.

Nå er han selv i trøbbel etter en formulering i et intervju med BBC.

Der sa han at jentefotballen kunne generere mer sponsorpenger ved å spille på kropp og sex.

- Selskapene kunne benytte seg av en svett, vakker jente på banen. Det ville selge, sier Johansson.

- Med forbehold om at han er rett gjengitt synes jeg det er underlig. Kampen i går viser at fotballen selger i seg selv, sier generalsekretær Karen Espelund i NFF til P4.

Hun lover å konfrontere Johansson med uttalelsene dersom hun skulle treffe ham i løpet av de nærmeste dagene.

Fifa-president Sepp Blatter var i hardt vær for halvannet år siden da han foreslo tettsittende shorts for fotballjenter, som for eksempel i volleyball.

Johansson fordømmer imidlertid Blatters utspill, og understreker at han bare vil si at å spille på spillernes fysiske attributter bare er én måte å fremme kvinnefotballens appell på. Og han vil bli trodd på at det er spillet han ser på fra tribunen under EM:

FEIRET MED HELE KROPPEN: Solveig Gulbrandsen kopierte Brandi Chastains berømte målfeiring etter 1-0-målet i går. Foto: AP/Scanpix
FEIRET MED HELE KROPPEN: Solveig Gulbrandsen kopierte Brandi Chastains berømte målfeiring etter 1-0-målet i går. Foto: AP/Scanpix Vis mer

- Jeg liker kvinnefotball fordi de presterer bedre og bedre for hvert år. Sammenliknet med hva det var for 10 år siden er det noe ganske annet, sier Uefa-presidenten.

SER PÅ JENTENE: Men det er på grunn av fotballen, sier Lennart Johansson. Men Uefa-presidenten sier også at svette, søte fotballjenter ville selge godt.