Svevde mellom liv og død i fjor. Nå vil Stian Sivertzen til OL: - Trodde ikke at jeg ville bli frisk

Legene avgjør 28-åringens skjebne.

DRØMMEN: Stian Sivertzen deltok i Sotsji-OL, men sykdom kan stoppe drømmen om deltakelse i Sør-Korea. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
DRØMMEN: Stian Sivertzen deltok i Sotsji-OL, men sykdom kan stoppe drømmen om deltakelse i Sør-Korea. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Snowboarderen Stian Sivertzen kjempet for livet i januar 2016. Nå drømmer 28-åringen om OL-deltakelse i Pyeongchang.

Etter å ha svevd mellom liv og død, ble Kongsberg-utøveren utskrevet etter seks dramatiske uker på sykehuset. Da hadde den 28 år gamle snowboarderen fortsatt en infeksjon i kroppen. Infeksjonen skyldtes trolig en stent i hovedpulsåren, som Sivertzen fikk operert inn etter et fall i prøve i prøve-OL i 2009.

– Nå er det en helt annen situasjon enn for ett år siden. Da var det usikkert om infeksjonen kom til å gå bort, de trodde egentlig ikke at den kom til å gjøre det. Nå er infeksjonen borte. Spørsmålet nå går på hvor mye hovedpulsåren min tåler, sier Sivertzen.

Han har kjørt mye snowboard i vinter, men legenes beskjed har vært klar: Ta det rolig og lytt til kroppen.

– Jeg hadde veldig lyst til å kjøre NM og fikk lov til det. Nå må jeg sette meg ned og diskutere med legene hvordan det eventuelt kan bli å satse mot OL. Jeg vet ikke om det går, men jeg har lyst, sier Sivertzen.

Han deltok i alle grener under snowboard-VM i helgen.

Ståle Sandbech (23) håper han får se Sivertzen i OL i Sør-Korea til vinteren.

– Det er så godt å ha Stian tilbake i bakken. Han er den største gledessprederen jeg kjenner. Det er det beste som kunne skjedd. Forhåpentligvis får han klarsignal fra legene og er 100 prosent tilbake neste år, sier lagkameraten.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer