Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svevde mellom liv og død i fjor. Nå vil Stian Sivertzen til OL: - Trodde ikke at jeg ville bli frisk

Legene avgjør 28-åringens skjebne.

DRØMMEN: Stian Sivertzen deltok i Sotsji-OL, men sykdom kan stoppe drømmen om deltakelse i Sør-Korea. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
DRØMMEN: Stian Sivertzen deltok i Sotsji-OL, men sykdom kan stoppe drømmen om deltakelse i Sør-Korea. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Snowboarderen Stian Sivertzen kjempet for livet i januar 2016. Nå drømmer 28-åringen om OL-deltakelse i Pyeongchang.

Etter å ha svevd mellom liv og død, ble Kongsberg-utøveren utskrevet etter seks dramatiske uker på sykehuset. Da hadde den 28 år gamle snowboarderen fortsatt en infeksjon i kroppen. Infeksjonen skyldtes trolig en stent i hovedpulsåren, som Sivertzen fikk operert inn etter et fall i prøve i prøve-OL i 2009.

– Nå er det en helt annen situasjon enn for ett år siden. Da var det usikkert om infeksjonen kom til å gå bort, de trodde egentlig ikke at den kom til å gjøre det. Nå er infeksjonen borte. Spørsmålet nå går på hvor mye hovedpulsåren min tåler, sier Sivertzen.

Han har kjørt mye snowboard i vinter, men legenes beskjed har vært klar: Ta det rolig og lytt til kroppen.

– Jeg hadde veldig lyst til å kjøre NM og fikk lov til det. Nå må jeg sette meg ned og diskutere med legene hvordan det eventuelt kan bli å satse mot OL. Jeg vet ikke om det går, men jeg har lyst, sier Sivertzen.

Han deltok i alle grener under snowboard-VM i helgen.

Ståle Sandbech (23) håper han får se Sivertzen i OL i Sør-Korea til vinteren.

– Det er så godt å ha Stian tilbake i bakken. Han er den største gledessprederen jeg kjenner. Det er det beste som kunne skjedd. Forhåpentligvis får han klarsignal fra legene og er 100 prosent tilbake neste år, sier lagkameraten.

(NTB)