Svevde mellom liv og død

Sommeren 1998 svevde L/F Hønefoss-stopperen Vegard Hansen (30) mellom liv og død. I fire døgn lå han bevisstløs på Buskerud fylkessykehus i Drammen.

- Familien min fryktet at jeg skulle dø, sier Vegard Hansen til Dagbladet etter gårsdagens ettmålstap.

Etter fem tippeligakamper for Kongsvinger i 98-sesongen ble han sendt på sykehuset i koma. Først trodde han det var kyssesyken. Diagnosen lød på hjernebetennelse (encefalitt).

Vondt i hodet

- Foran Tromsø-kampen 1. juli (3-0 til TIL) hadde jeg så vondt i hodet at jeg spiste sju-åtte paracet. Etter en drøy halvtime orket jeg ikke å spille mer. Da jeg ble lagt inn på sykehus var jeg forferdelig dårlig, sier Vegard Hansen.

I fire døgn lå han bevisstløs i respirator.

- Da hadde jeg pustemaskin og fikk intravenøst. Når temperaturen gikk ned, var det ekstra kritisk. Selv var jeg borte, og visste ikke noe. Det var verre med familien, sier Vegard Hansen.

Flaks

I løpet av tre uker på sykehus gikk han ned sju-åtte kilo.

- Jeg hadde flaks, og ble erklært helt frisk i slutten av 1998. Hjerneskade er ikke uvanlig etter en slik virussykdom. Jeg har også sloppet unna epilepsianfall som kan oppstå grunnet arr på hjernen, sier Vegard Hansen.

Per Anders Sjøvold var Kongsvinger-trener da Vegard Hansen ble syk i 1998.

- Jeg besøkte ham på sykehuset etter at han hadde kommet ut av respiratoren. Da trodde jeg aldri at han skulle komme tilbake på fotballbanen. Det er flott at han er tilbake, sier Per Anders Sjøvold.

Vegard Hansen har toårskontrakt med L/F-Hønefoss, spiller midtstopper og er spesielt flink til å time spillet og vinne dueller. I går tapte L/F-Hønefoss på to misser i løpet av fire minutter etter pause.

TILBAKE: For snart to år siden levdeVegard Hansen ved hjelp av respirator. Nå er han tilbake på fotballbanen for fullt.