Boikott Qatar-VM

Sviende oppgjør

Norsk fotball sa klart nei til boikott av Qatar-VM. Men dette var bare starten på et nødvendig oppgjør internt i idretten om det å stå opp for de rette verdiene.

BOIKOTT-NEI: Søndag stemte et ekstraordinært fotballting om boikott av Qatar-VM i fotball 2022. Video: NFF Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Alt om VM

LANDSLAGSSJEF Ståle Solbakken og ledelsen i Norges Fotballforbund fikk det som de ville i spørsmålet om norsk boikott av Qatar-VM. Det blir ingen boikott nå, men norsk fotball forplikter seg på å jobbe for å presse VM-arrangørene på menneskerettigheter.

Stemmetallene lyver litt. Egentlig ble denne boikotten bare såvidt stoppet. Det viser den forsonende tonen til fotballpresident Terje Svendsen etter at han fikk støtte for nei til boikott:

- Her er det ingen vinnere og ingen tapere, understreket han.

For det var sterkt å se at såpass mange av landets fotballklubber var villige til å ta den økonomiske kostnaden ved å stå opp for menneskerettigheter i Qatar:

- Alle sier at Qatar aldri skulle fått dette mesterskapet. Men aksepterer vi det?, spurte en av flere gode talere på dette ekstraordinære Fotballtinget.

- Ja, svarte flertallet, men egentlig så motvillig at denne debatten heldigvis vil prege norsk fotball i lang tid framover.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer