Svigerfamilien: - Michael var i Mexico

Rasmussen kjemper med nebb og klør.

(Dagbladet.no): Michael Rasmussen nekter å gi opp kampen for sin eksistens som profesjonell syklist, og står på at han oppholdt seg i Mexico i ukene før årets Tour de France.

Nå trer svigerfamilien støttende til.

– Han var her i juni, sier Rasmussens svoger, Jordi Munoz, til B.T.

Dansken har for vane å trene i den tynne mexicanske lufta i byen Durango, der Jordi Munoz og kona bor.

Også Rasmussens svigermor skal ha bekreftet at hun så sin svigersønn i juni.

Men verken svigermor eller svogeren kan si nøyaktig hvor Rasmussen var 13. og 14. juni.

– Jeg var i Mexico

I dagens papirutgave av Dagbladet kan du lese utdrag fra Berlingske Tidendes eksklusive intervju med Michael Rasmussen, og det er en fortsatt kampvillig syklist som nå kjemper med nebb og klør for sitt omdømme og videre liv som syklist.

KJEMPER: Michael Rasmussen nekter å gi opp, og skjønner fortsatt ikke hvorfor han har fått sparken i Rabobank. Foto: CHRISTOPHE KARABA/EPA/SCANPIX
KJEMPER: Michael Rasmussen nekter å gi opp, og skjønner fortsatt ikke hvorfor han har fått sparken i Rabobank. Foto: CHRISTOPHE KARABA/EPA/SCANPIX Vis mer

– Jeg kan bare si at i øyeblikket handler det utelukkende om min troverdighet og ikke noe annet. Det handler om hvor jeg var, da jeg ikke kunne bli testet. Jeg har fått en advarsel, og en bot av laget mitt. Men jeg har hatt 15 negative tester under Tour de France, så jeg forstår ikke hvorfor ikke det kan bygge opp under min troverdighet, sier Rasmussen.

– Jeg fastholder at jeg var i Mexico, det har jeg fortalt laget.

– Hvorfor skulle Cassani finne på en historie om at han har sett nettopp deg, Du er jo lett gjenkjennelig, særlig for en mann som ham? prøver B.T. seg.

- Det vet jeg heller ikke, sier Rasmussen.

Enkelt å bevise

For Rasmussen kan det være en enkel sak å bevise hvor han har oppholdt seg. For å komme til Mexico trenger man flybilletter, man får stempel i passet, og andre beviser for at man har vært i landet.

Det vegrer Rasmussen seg for å legge fram.

– Jeg vil holde fast på at det ikke er et offentlig anliggende hvor mine oppholdssteder er. Jeg har informert de relevante instanser, men de har vist fremragende eksempler på at de ikke har klart å holde det privat. Det er det heller ingen som angriper og det forstår jeg ikke, sier den hardt pressete dansken.

Svigerfamilien: - Michael var i Mexico

– Trenger krisehjelp

Michael Rasmussen har blitt sett som en som dedikerte seg 100 prosent til idretten, og historiene om dansken som veier hvert havregryn han spiser har blitt fortalt om igjen og om igjen.

Eksperter frykter hva som nå kan skje med dansken hvis han ikke får hjelp.

– For en fanatiker som Michael Rasmussen vil det føles som han har mistet hele livet. Sykling er hele hans tilværelse, og det blir nå tatt fra ham. Hvis det er noen som trenger krisepsykologisk hjelp nå, så må det være han, sier professor, sjefpsykolog, og dr.med. Jørn Beckman til Jyllands-Posten.

Han mener de psykologiske konsekvensene av det han har opplevd kan bli katastrofale.

– Han har ikke kommet gratis til sin posisjon. Han har ikke bare ligget på sofaen og drukket dry martini. Han har lidt fysisk smerte, og nå får han en enorm psykisk smerte fordi han er ferdig, sier Beckman.

Kulturministeren ber Rasmussen reise

Danmarks kulturminister Brian Mikkelsen råder Michael Rasmussen til å ta seg en ferie langt vekk fra Tour de France-sirkuset.

– Hvis jeg var Michael Rasmussen, ville jeg dratt til konas hjemland Mexico i noen måneder. Han trenger tid til å få det hele på avstand, sier Mikkelsen, ifølge B.T.

– Det er dypt tragisk for Michael Rasmussen at han har blitt kastet ut av Tour de France, men han har selv vært med på å skape tvil om sin person, sier kulturministeren.

Lagkameratene raser

Under den 17. etappen trakk også Rabobanks Denis Mentsjov seg fra rittet. Dermed står Rabobank igjen uten sine to lederskikkelser.

Veteranen Michael Boogerd, som har gjort en kjempejobb for Rasmussen i touren fram til skandalen, er åpenbart irritert på dansken og måten han forlot rittet på.

- Vi snakket ikke med hverandre. Han torde ikke å komme. Han viste seg vel å være en kylling, sier Boogerd til Cycling News.

RASENDE: Michael Boogerd levner sin navnebror liten ære etter danskens exit fra Tour de France.