- Svigerfar ba meg om ikke å score

Men Alanzinho lyttet ikke til kjærestens familie.

NADDERUD (Dagbladet.no): Stabæk - Aalesund 2-1. Brasilianske Alanzinho viste i kveld hvorfor han er en av Tippeligaens aller største attraksjoner. På sitt beste er han verdt en inngangsbillett alene.

For hvem andre kunne scoret slik 25-åringen gjorde like før pause? Han gjorde fire-fem Aalesund-spillere så svimle at de så vidt fant veien inn til garderoben noen minutter etterpå - før han iskaldt plasserte ballen via stanga og i mål.

På tribunen satt kjæresten Charlotte Lade - som er fra Sykkylven utenfor Ålesund.

- Jeg har ikke snakket med henne ennå, så jeg håper ikke hun har gått fra meg, sier Alanzinho til Dagbladet.no.

- Syk scoring

Den tekniske brasilianeren - som faktisk har åpnet for å bli norsk statsborger, for å spille med det norske flagget (eller liknende) på brystet - forteller at svigerfaren ringte ham før kampen.

- «Vær så snill, ikke lag mål mot oss», sa han. Jeg måtte jo svare at jeg ikke kunne love ham det. Men jeg tror ikke verken han eller kjæresten min er sinte på meg. Charlotte støtter meg uansett, sier Alanzinho.

Lagkameratene sto i kø for å rose driblefanten utenfor garderoben etter kampen.

TROSSET SVIGERS: Alanzinho scoret et fantastisk driblemål mot Aalesund - til tross for svigerfars bønn om nåde før kampen. Foto: Kyrre Lien, Scanpix
TROSSET SVIGERS: Alanzinho scoret et fantastisk driblemål mot Aalesund - til tross for svigerfars bønn om nåde før kampen. Foto: Kyrre Lien, Scanpix Vis mer

- Den scoringen hans, den var helt syk. Det er sånne mål du ser i Spania, Italia og England - ikke i Norge, sier Veigar Pall Gunnarsson.

- Soloraidet til lillemann var jo helt fantastisk, sier spissmakker Daniel Nannskog.

Luke til Fredrikstad

Alanzinho - som nylig skrev under på en ny kontrakt med bæringene - er usikker på om scoringen hans er den flotteste han har scoret. Lagkameratene mener det i hvert fall er årets fineste mål i Tippeligaen - så langt - og at det skal mye til for at noen overgår det.

- Jeg scoret et fint mål mot Lillestrøm også, men dette var nok kanskje finere. Det viktigste er uansett av vi vant, sier Alanzinho.

Nå har Stabæk fire poeng ned til toeren i Tippeligaen, Fredrikstad. Neste helg møtes de til toppkamp i plankebyen.

- Denne seieren gjør at vi kan slappe av fram mot den kampen, som kommer til å bli veldig tøff. Vi kommer uansett til å gå for seier der borte, og hvis vi klarer det - da vil de være sju poeng bak oss. Da ser det virkelig bra ut, sier Alanzinho, før han går inn i dusjen.

På mobilen venter nok kanskje en og annen tekstmelding fra svigers...

- Svigerfar ba meg om ikke å score

PS! Veigar Pall Gunnarsson sendte Stabæk i ledelsen med en flott heading, før Alanzinho doblet etter dribleraidet. Jonathan Parr reduserte i andre omgang. Her kan du lese mer om kampen.

Folkebørsen

TEKNISK KJÆRESTE: Alanzinhos er kjæreste med Charlotte Lade, en av Norges fremste fotballtriksere. Her er hun i aksjon under Norway Cup 2005.