Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svigerfar villig til å hjelpe fotballklubb økonomisk om voldtektsdømt svigersønn får signere

Oldham nær avtale med spilleren.

SNART FOTBALLSPILLER IGJEN? Den tidligere Manchester City-spilleren skal være nær en overgang med League One-klubben Oldham. Her i 2009 for Manchester City mot Fulham. Foto: AP Photo/Paul Thomas
SNART FOTBALLSPILLER IGJEN? Den tidligere Manchester City-spilleren skal være nær en overgang med League One-klubben Oldham. Her i 2009 for Manchester City mot Fulham. Foto: AP Photo/Paul Thomas Vis mer

(Dagbladet:) Ifølge de engelske avisene The Guardian og The Independent, er Ched Evans (26) nær en overgang til League One-klubben Oldham.

Etter svært mye trøbbel med å finne seg en ny klubb, skal altså en overgang til Oldham være redningen for den 26 år gamle spissens fotballkarriere - med hjelp av svigerfaren.

Karl Massey, faren til Evans' forlovede Natasha, har sagt han er villig til å hjelpe League One-klubben med rundt to millioner pund, dersom de signerer Evans, på grunn av et eventuelt økonomisk tilbakeslag ved å signere en voldtektsdømt.

Pengene vil bli brukt til å kompensere for eventuelle sponsorer som trekker seg, og skal gå til lønning av Ched Evans.

Den tidligere Manchester City-spilleren ble dømt for voldtekt i april 2012. I oktober 2014 ble han løslatt etter å ha sonet halve dommen.

80 prosent sjanse for signering
Oldhams eier, Simon Corney, tror det er 80 prosent sjanse for at klubben signerer spilleren. Eieren mener avtalen kan gå i boks når som helst, og at overgangen mest sannsynlig vil bli bekreftet før helgen.

Corney skal ha tre Premier League managere med seg som visstnok skal støtte klubbens avgjørelse om en signering, men nevnte ikke navn på disse.

Eieren forstår folks syn på saken, og vil ikke si andre ikke kan ha sine egne synspunkter. Men han vil at meningene skal bli holdt i sjakk.

- Vi mener han har sonet straffen sin, skal Corney ha uttalt.

Tidligere overganger stoppet
Siden løslatelsen i oktober har spilleren vært nær flere overganger, men disse har blitt stoppet.

En av klubbene han har villet trene med er Sheffield United, klubben han spilte for da han ble dømt. Etter 165 000 underskrifter og protester trakk Sheffield United tilbake muligheten for at spilleren kunne bruke klubbens treningsfasiliteter.

Den maltesiske klubben Hibernians har ønsket å signere spilleren, men landets statsminister kom på banen og hindret en overgang.