FÅR STØTTE: Nicklas Bendtner. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FÅR STØTTE: Nicklas Bendtner. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Nicklas Bendtner får støtte fra svigerfar

Svigerfaren støtter Bendtner: - Glad han forsvarte henne

Nicklas Bendtners kjæreste, Philine Roepstorff, forklarte hele hendelsen fra sin side i en Instagram-post. Hennes far, Jens Roepstorff, støtter paret.

Det danske taxiselskapet Dantaxi meldte søndag at de har levert en anmeldelse mot Nicklas Bendtner (30) etter en hendelse natt til søndag, der sjåføren hevder Bendtner slo ham og at han endte opp med brukket kjeve.

Rosenborg-spiller Bendtner kontaktet selv klubben og informerte om en «uheldig hendelse» i København. Mandag bekreftet modellkjæresten Philine Roepstorff (24) at Bendtner slo taxisjåføren, og hevder at det skjedde i selvforsvar. Taxiselskapet svarte imidlertid at de sitter på video som viser det motsatte.

Nå rykker også Roepstorffs far, den tidligere håndballspilleren Jens Roepstorff, ut i Bendtners forsvar.

- Alle foreldre vet hvor nervøs man blir for barna når de er på byen, uansett hvor gamle de er. I dette tilfellet blir Philine og Nicklas forfulgt, og får en flaske kastet etter seg. Uansett grunnen, så er jeg glad for at Philine hadde en ung mann til å forsvare seg, skriver Roepstorff som svar til datteras Instagram-post.

View this post on Instagram

Hej alle. Selv om det egentlig ikke var planen så har jeg brug for lige at forklare nogle ting omkring det der skete natten til søndag…. Aviserne skriver at taxachaufføren blev overfaldet af Nicklas, men det var ikke ligefrem det der skete. Klokken lidt over to ville Nicklas hjem og sove, mens jeg gerne ville blive lidt længere så det diskuterede vi stadig da vi satte os ind i en taxa ved Kongens nytorv. Det skulle være en helt kort tur over til Nicklas, men alligevel kørte chaufføren os to gange i en anden retning end vi bad om. Taxametret viste lidt over 50 kroner da vi i utilfredshed står af ved Nationalbanken og nægter at køre videre med chaufføren. Det får ham til at gå amok. Han laver en U vending og speeder efter os og råber ting som luder og bitch og kælling. Til sidst kører han ind foran os og springer ud af bilen og kaster en flaske imod mig. Den rammer ikke, men det er tæt på. Derefter farer han frem mod os og min mand slår ham en gang og rammer åbenbart meget uheldigt. Selvfølgelig skal man ikke slå, men det var ikke Nicklas der overfaldt nogen. Han blev forfulgt og forsvarede sig selv og mig. Hvor mange ville ikke have gjort det samme for sin kæreste? De kan sige og skrive hvad de vil - men at beskytte den man elsker når man føler sig truet er ikke forkert i mine øjne. Det var en situation mellem et kærestepar og en taxa chauffør - det har ikke været drengestreger eller dumheder - det har været selvforsvar og jeg tror alle andre havde reageret på samme måde.

A post shared by P H I L I N E P I (@philineroepstorff) on

- Hva hvis?

Slik Roepstorff beskriver det i Instagram-posten, skal sjåføren ha kjørt feil ved et par anledninger, og hun og Bendtner ville avslutte turen. Ifølge Roepstorff skal sjåføren da ha blitt rasende, og kjørt etter paret og slengt noen lite hyggelige gloser.

Ifølge Roepstorff kastet han også en flaske etter henne. Bendtner skal da ha agert i selvforsvar.

- Jeg kan ikke ta stilling til at han kunne handlet annerledes, men jeg er glad for at min datter er hel. Jeg er lei meg for at sjåføren endte med brukket kjeve. Men hva hvis flasken hadde truffet min datter i hodet? spør Jens Roepstorff.

Datteren svarer:

- Jeg elsker deg, far.

Politiet bekreftet at det ble levert en anmeldelse natt til søndag etter en voldshendelse. De ønsket ikke å gå ut med identiteten til gjerningsmannen. Men Dantaxi hevder altså at hendelsesforløpet Roepstorff beskriver, ikke stemmer.

Ferdig som ambassadør

Bendtner er for tiden skadet, men returnerer til Trondheim og skal trene tirsdag. Da skal han også sette seg ned med Rosenborg-ledelsen.

Klubben opplyser at de har vært i kontakt med det danske taxiselskapet og orientert dem om hva klubben vurderer å foreta seg, samtidig som de har beklaget hendelsen uten å ha fullstendig kjennskap til detaljene.

Klubben opplyser at de har brukt hele søndagen til å innhente fakta, og at de har svart media så godt de kan uten å kunne gå i detaljer.

Danske Ekstra Bladet skriver mandag ettermiddag at hårvoksprodusenten IdHAIR har besluttet å avslutte samarbeidet med måltyven etter episoden i København.

Dagbladet har vært i kontakt med det danske taxiselskapet tirsdag. De har ingen kommentar til saken. Dagbladet har også vært i kontakt med Københavns Politi, som ikke har noen nye opplysninger å komme med.