Svik i teamet

Jeg skulle så gjerne ha berettet om full og uplettet glede i Team Sleivspark etter den vidunderlige gårsdagen, da vi sugde i oss seierskaramellens ettersødme som best vi kunne og ikke skjenket den kommende italiakampen en tanke. Vi skjenket når sant skal sies noe helt annet, tross alt slår vi Brasil bare en gang i året, så litt feiring må være tillatt, men dét er ikke saken. Saken er at parakitten Zofa ikke lenger er blant oss. Og det handler om svik.

  •  Som denne spaltes lesere for lengst vil ha oppfattet, er Zofa en norsk-naturalisert, brasiliansk lymfeparakitt fra Amazonas, med gode fotballkunnskaper og stor forkjærlighet for «One Note Samba». Vi trodde at fuglen, trass sitt oppphav, var norskpatriotisk til sinns, men vi tok feil. Det viser seg nemlig nå at Zofa i flere uker kaldt og kynisk har kalkulert med at Brasil ville feie Norge ut av VM-turneringen, hvorpå den frekke fyren har gått hen og kjøpt pakketur til Rio med avreise i går. Alt sammen uten å si et ord til oss andre i teamet, hvilket gjør saken enda verre enn om han hadde gått på nattklubb uten lov.
  •  Denne triste incident, som er det nye moteordet i NRKs endeløse fotballtalestrømmer, vil uvegerlig komme til å påvirke mine ekspertforhåndsanalyser av lørdagens kamp mellom Norge og Italia. Foreløpig står kampen og vipper på min indre bane; en liten slurk chianti får den i det ene øyeblikk til å helle italienernes vei, men i neste nå har en anelse vossakorv og en munnfull komle atter gitt Drillos vind i seilene. Slik regner jeg med at det vil fortsette iallfall fram til Drillo offentliggjør laget, men allerede nå ser jeg at sannsynligheten for uavgjort som endelig resultat er ytterst liten. Selv om man ikke skal utelukke noe som helst, slik enkelte dommere har tedd seg under dette mesterskapet.