- Svikt i start-kontrollen

- Det er betenkelig at IBU og arrangørene ikke har fulgt kontrollen før start bedre. Start-kontrollen har helt klart sviktet, sier Anne Grundnes Steien i skiskytterforbundets domsutvalg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I dag har nestlederen i domsutvalget til Norges skiskytterforbund fulgt dramaet rundt Frode Andresen gjennom TV-skjermen. Anne Grundnes Steien har sjekket lover og regler, og er klar i sin tale:

- IBU har satt både Frode og folk flest i fare med å sende ham ut i løypene med skudd i kammeret. Jeg vil ikke unnskylde Frode, men her må også IBU og arrangørene av VM ta på seg at de har gjort en feil og en for dårlig jobb, sier Anne Grundnes Steien til Dagbladet :på nettet.

Hun viser til det internasjonale skiskytterforbundets (IBU) regelverk der det i punkt 4.2.2.1 (om våpenkontroll) heter at geværet ikke skal ha patroner i kammer eller magasin som sitter i låskassen når løperne går ut fra start. Det var brudd på denne regelen som gjorde at Frode Andresen ble disket i går.

Et annet punkt (8.5.2) sier at lading og tømming av geværet kun kan gjøres når våpenet peker mot skivene på standplass, og at innsetting av magasin med skudd i låskassen er en del av ladinga. Løperne kan heller ikke begynne med ladinga før de er på skytematta.

- Bør Frode Andresen miste gullet når han ikke har fått beskjed om at dette var ulovlig tidligere i år?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer