IKKE I FORM: Pele. Foto: NTB Scanpix
IKKE I FORM: Pele. Foto: NTB ScanpixVis mer

Sviktende helse tvinger Pele til å droppe åpningsseremonien

Brasils fotballhelt Pelé tar ikke del i åpningsseremonien for Rio-OL fredag. Årsaken er sviktende helse, oppgir han selv.

Mange har trodd at Pelé kom til å tenne den olympiske ild på Maracana, og tidligere i uken opplyste han at han var blitt bedt om å være sistemann i fakkelstafetten. Det er ikke blitt bekreftet av arrangøren.

Pelé sa da at han først måtte avklare en sponsorforpliktelse. Han har lenge vært talsmann for MasterCard. Rivalen Visa er en av OLs sponsorer.

Torsdag sa en talsmann for Pelé at sponsorforpliktelsen ikke kom til å bli noen hindring, men i stedet kom hans helseproblemer i veien.

– Jeg er ikke fysisk i stand til å delta i OL-åpningen, meldte 75-åringen i en uttalelse fredag.

– Kjære venner, bare Gud er viktigere enn helsen min. I livet mitt har jeg opplevd bruddskader, operasjoner, smerter, sykehusbesøk, seirer og nederlag. Jeg har alltid respektert mine beundrere og prøvd ikke å skuffe dem, fortsatte han og understreket at det er «min egen avgjørelse» å utebli fra OL-åpningen.

– Som brasilianer ber jeg Gud om å velsigne alle som deltar, sluttet han og underskrev både med sitt fulle navn, Edson Arantes do Nascimento, og Pelé.

Pelé regnes som en av tidenes beste fotballspillere. Han vant VM med Brasil tre ganger, men deltok aldri i OL.

(NTB)