Svikter ikke bestekameraten

Ole Einar Bjørndalen (31) kunne mistet sin sjefssmører foran årets VM-sesong, men Svein Ivar Moen (31) ville ikke svikte bestekameraten.

HOCHFILZEN (Dagbladet): Andre landslag og skifabrikanter har merket seg at Norge ofte har best glid, og Svein Ivar Moen, sjefen i smøreteamet til det norske landslaget, har mottatt en rekke interessante forespørsler, uten at noen har lyktes med å lokke ham over.

-  Hvilke landslag og skimerker det gjelder vil jeg ikke røpe, men jeg hadde noen tilbud i våres og sommer, ja, bekrefter Svein Ivar Moen overfor Dagbladet.

Det skal dreie seg om flere «interessante muligheter», men Moen vurderte likevel aldri seriøst å avslutte samarbeidet med Ole Einar Bjørndalen. Gutta har vært gode venner helt siden de gikk på NTG på Geilo sammen. Det var sterkt avgjørende for at sjefssmøreren i det norske landslaget valgte å bli - og i stedet signere en avtale med Norges Skiskytterforbund som sikrer hans tjenester på norske ski til over OL i Torino neste vinter.

-  Kjempeteam

-  Ole Einar er en god kamerat. Derfor er det uaktuelt å jobbe for andre. I tillegg er vi smørerne et kjempeteam som trives godt sammen. Det er helt avgjørende når man jobber 10-15 timer i døgnet, sier Svein Ivar Moen til Dagbladet.

Han og svenske Thomas Søderberg (31) - som tidligere smørte skiene til Magdalena Forsberg - er heltidsansatte av forbundet. I VM er smøreteamet styrket med tidligere sjefssmører Ivar Michal Ulekleiv og Sylfest Glimsdal.

-  Norges beste

Svein Ivar Moen overtok som sjefssmører etter Ulekleiv for to sesonger siden, og Bjørndalen er glad kompisen iallfall fortsetter til over OL.

 ETTERTRAKTET:  Svein Ivar Moen (31) er en av Norges beste smørere. Det har utlendingene merket seg, og kommet med gode tilbud. Men Svein Ivar kommer fortsatt til å ta seg av skiene til Ole Einar Bjørndalen.
ETTERTRAKTET: Svein Ivar Moen (31) er en av Norges beste smørere. Det har utlendingene merket seg, og kommet med gode tilbud. Men Svein Ivar kommer fortsatt til å ta seg av skiene til Ole Einar Bjørndalen. Vis mer

-  Svein Ivar er kanskje den beste smøreren vi har i Norge, så jeg skjønner godt at han har fått flere tilbud. Noen av dem var ganske lukrative også, så forbundet må jobbe hardt for å sikre at vi ikke mister ham, sier Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet.

Han legger ikke skjul på at det for han også er viktig å ha en sjefssmører hvor kjemien stemmer og tillitsforholdet er 100 prosent.

-  Det Svein Ivar ikke vet om meg, er ikke verdt å vite, og vi trives godt sammen, sier Bjørndalen.

Skytefri

Mannen som er i ferd med å bli VM-kongen etter to gull på to starter her i Hochfilzen, tok det rolig på fridagen i går. Han droppet fellestreningen i VM-løypene og gikk seg heller en rolig klassisktur i løypenettet like ved løperhotellet Edelweiss. Geværet lot han ligge helt i ro.

-  Ole Einar var opptatt av å la hjernen få litt fri, så starter han fra i dag fokuset inn mot onsdagens 20-kilometer. Da vil overskuddet og suget være der igjen, sier landslagstrener Roger Grubben til Dagbladet.

På 20-kilometeren går også Egil Gjelland, Halvard Hanevold og Stian Eckhoff. De to sistnevnte går sitt første løp i VM.

PS! Det er ventet fire plussgrader og en mellomting av snø og regn i Hochfilzen under tirsdagens og onsdagens normaldistanser. Det skal normalt bety gode ski, for Svein Ivar Moen og de norske smørerne pleier å ha ekstremt god kontroll på vått føre.