Rosenborg i Europa league

- Svikter på ferdighetene

PSV Eindhoven gjestet Lerkendal stadion for andre gang i historien torsdag, og gjorde det blytungt for trønderne i gruppespillets andre kamp.

TUNGT: Her feirer Rosario og resten av PSV etter kampens første scoring. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
TUNGT: Her feirer Rosario og resten av PSV etter kampens første scoring. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Rosenborg - PSV Eindhoven 1-4 (0-3)

Etter tapet mot LASK i Østerrike i den første gruppespillkampen i Europaligaen, var det viktig at Rosenborg tok poeng på hjemmebane for å holde håpet oppe om et eventuelt avansement fra gruppa.

Det viste seg å bli en vanskelig oppgave. PSV er en sterk motstander. Per dags dato ligger de på en foreløpig annenplass i Eredivisie, bare målforskjell skiller PSV fra Ajax som er nummer en.

- Jeg synes PSV løper fortere enn oss, har høyere intensitet og tempo. Vi blir nummer to i alt, sier Eirik Horneland til TV 2 etter tapet.

Også fotballekspert Jesper Mathiesen peker på skillet mellom de to lagene.

- Det er klasseforskjell. Utenom scoringen skaper Rosenborg ingenting. Nok en skuffende kamp i Europa League. Det var veldig trist å se på, sier han.

På spørsmål om Rosenborg klarer å ta seg videre fra gruppespillet, svarer hovedtreneren dette:

- Det blir tøft. Det er det ingen tvil om. Vi må ta større steg. Blytungt. Vi blir tulla med i år og ble tulla med i fjor. Det er tatt null steg, sier en tydelig skuffet Horneland.

- Fryktelig omgang

Til tross for at trønderne hadde store ønsker om å slå tilbake etter det knepne tapet tilbake i 2004, ble det bare med tanken.

Allerede etter 14 minutter gikk PSV opp i ledelsen. Rosario fyrte av et skudd like utenfor sekstenmeteren som snek seg inn i mål via tverrliggeren.

Etter halvtimen spilt doblet PSV ledelsen etter et selvmål av Birger Meling. Backen prøvde å blokkere, men endte med å føre ballen inn i mål.

Noen minutter seinere fikk Rosenborg virkelig kjenne på nivået. Donyell Malen utnyttet hjemmelagets feil og sendte ballen i mål.

0-3 sto det på resultattavla til pause.

- Det har vært en fryktelig omgang for trønderne, sier TV2-ekspert Jesper Mathiesen og fortsetter:

- De svikter på ferdighetene. De er ikke i nærheten av å true PSV.

Det samme følte Kjernen på, hjemmefansen til Rosenborg.

- Kjempe gutter, fighte gutter, runget det fra fansen før pipinga etter hvert begynte.

Trøstemål

Andre omgang startet på samme vis. Rosenborg sleit med å holde følge, men til glede for fansen, klarte hjemmelaget å redusere i det 70. minutt. Denne gangen var det Samuel Adegbenro som sendte ballen i mål etter litt klabb og babb i feltet etter corner.

Det ga liv i laget. Rosenborg fortsatte trykket offensivt, men det bidro til store rom bak forsvaret. Og akkurat det utnyttet PSV.

Igjen var det Malen som satte ballen i mål. Ritsu Doan snappet opp ballen fra Mike Jensen og sendte Malen alene med keeper Hansen. En enkel oppgave for angrepsspilleren.

Artikkelen fortsetter etter videoen:

BENDTNER: Nicklas Bendtner er klar for FC København etter å ha vært ute i kulden i Rosenborg. Video: FC København og NTB Scapix. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Tilbake på Lerkendal - som trener

Sist gang PSV gjestet Lerkendal, tapte Rosenborg knepent 1-2 mot nederlenderne. Øyvind Storflor var mannen som utliknet for Rosenborg like før pause, men John De Jong ble matchvinner like før slutt.

Det er faktisk den eneste gangen Rosenborg har tapt mot nederlandsk motstand på hjemmebane. Også Ajax, Feyenoord og NAC Breda har gjestet Lerkendal tidligere. Men også denne gangen ble PSV for sterke.

Hovedtrener Marc van Bommel, var den gang kaptein for laget han nå leder.

- Det er artig å tenke på. De har vært her en gang før (2004), og da ble det et knepent tap, og vi må jo revansjere det. Jeg får håpe de vet om det alle sammen, for nå skal vi ta dem. Vi vet at PSV er et veldig godt lag, men jeg har fortsatt trua til det motsatte er bevist, sa RBK-legenden Gøran Sørloth til Eurosport i forkant av kampen.

Revansje ble det derimot ikke.

Fakta

Fakta europaligaen fotball torsdag, 2. runde: Rosenborg – PSV Eindhoven 1-4 (0-3)

10.296 tilskuere

Mål: 0-1 Pablo Rosario (14), 0-2 Birger Meling (selvmål 37), 0-3 Donyell Malen (41), 1-3 Samuel Adegbenro (70), 1-4 Malen (78).

Ingen kort.

Dommer: Halil Meler, Tyrkia.

Lagene: Rosenborg (4-3-3): André Hansen – Birger Meling, Gustav Valsvik, Even Hovland, Anders Trondsen (Edvard Tagseth fra 79.) – Mike Jensen, Marius Lundemo (Anders Konradsen fra 62.), Gjermund Åsen – Babajide Akintola, Bjørn Maars Johnsen (Alexander Søderlund fra 59.), Samuel Adegbenro.

PSV Eindhoven (4-3-3): Jeroen Zoet – Denzel Dumfries, Timo Baumgartl, Nick Viergever, Michal Sadílek – Pablo Rosario, Jorrit Hendrix (Erick Gutierrez fra 72.), Mohammed Ihattaren (Konstantinos Mitroglou fra 79.) – Ritsu Doan (Bruma (Armindo Tué Na Bangna) fra 82.), Donyell Malen, Steven Bergwijn.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer