Sviktet under press

Katja Nyberg har imponert i sin korte fartstid på landslaget. Men i den virkelige testen i går taklet hun ikke presset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet): Å knuse all motstand med Larvik i den norske serien er én ting. En finale mot Norges erkerival Danmark er derimot noe helt annet. Slike heksegryter - med over 4000 tilskuere på tribunen - har den finskfødte jenta liten erfaring med.

Med nervene i høyspenn satt ikke skuddene som de pleier, og Katja endte opp med ett mål på åtte skudd. En rekorddårlig uttelling til henne å være.

Og Katja la ikke skjul på at tapet gikk sterkt inn på henne.

- Verste som fins

- Jeg har ikke ord for å beskrive hvor irritert jeg blir på meg sjøl. Å spille en sånn kamp er det verste som fins. Ja, det var ræva, sier Katja Nyberg til Dagbladet.

Landslagssjef Marit Breivik mener den ferske norske landslagsspilleren trenger mer matching og erfaring i tette kamper før EM. Dobbeltlandskampen mot Tyskland i Kristiansand og Arendal, henholdsvis 27. og 28. november, blir derfor viktige for Katja Nyberg.

- Jeg har spilt i Makedonia og Romania med Larvik. Men, ja, dette var noe annet. Jeg kjente at jeg var ekstra nervøs foran denne kampen, og jo flere sånne kamper jeg får, jo bedre er det. Jeg kjenner jo heller ikke jentene på landslaget like bra som jeg kjenner mine lagvenninner i Larvik. Det har også en del å si, sier Katja Nyberg.

Liten knekk

Selvtilliten fikk seg også en liten knekk i går. Katja er vant til å vinne, og har en så sterk seiersvilje at et tap gror seg fast i denne jenta.

- Det er fort gjort å grave seg langt ned etter en sånn kamp. Derfor er sånne kamper aldri gøy. Det tar tid å jobbe seg opp igjen, sier Katja Nyberg.

Tremålstapet i går var Norges første tap mot Danmark siden mars 2000. Vi fikk også bedre plasseringer enn danskene både i EM 2000 og VM i fjor. Og vi er fortsatt større favoritter enn vertsnasjonen i EM i desember. De 60 minuttene i Stavanger idrettshall var en av de kampene hvor det meste klaffer for det ene laget, og det meste går i grus for det andre. For Katja var på ingen måte alene om å ha en svart dag i går:

Ny Tonje-smell

Keeperduoen Heidi Tjugum Mørk (én redning på 13 skudd) og Mimi Kopperud Slevigen (åtte redninger på 23 skudd) var under vanlig standard.

Marit Breivik prøvde Mia Hundvin, Monica Sandve, Janne Tuven og Vigdis Hårsaker på kantene, uten at noen av dem vartet opp med noe spesielt.

På toppen av det hele fikk Tonje Larsen seg nok en smell i det ene kneet allerede etter 12 minutter, og måtte følge resten av kampen fra sidelinja.

- Vi skulle takle og være tøffe. Men istedet ble vi slått av den samme oppskriften, depper Katja Nyberg.

Danmark ledet 18- 11 tidlig i andre omgang. Norge skjerpet seg noe, og var oppe på både 23- 24 og 24- 25. Men nærmere kom vi aldri.

Dette var danskenes dag.

IRRITERT: Katja Nyberg og resten av de norske jentene skulle takle og være tøffe. I stedet fikk de smake sin egen medisin. - Det er fort gjort å grave seg langt ned etter en sånn kamp, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer