Svimeslått

West Bromwichs Paul Robinson hadde som eneste oppgave å ta WayneRooney ut av kampen. Han endte opp med på båre med hjernerystelse.

Og planen funket perfekt den, i hvert fall i en snau halvtime. Fram til da var Rooney knapt borti ballen, og viktigere: Han skapte ingen verdens ting.

Men Wayne Rooney kalles ikke urokråke for ingenting. I frustrasjon over at Robinson lyktes så godt med jobben han var satt til å gjøre, dyttet Rooney frimerket sitt inn Thomas Gaardsøe. Rooney kan likevel ikke klandres for det som deretter skjedde: Robinson traff med hodet først og gikk rett i bakken, der han ble liggende uten å røre på seg i flere minutter.

Etter at Robinson måtte ut kom både Rooney og United langt bedre med.

Scoringsform

Paul Scholes har funnet scoringsformen og lagde 1- 0 etter 35 minutter, mens Rio Ferdinand scoret for andre gang på ei uke slik at United ledet 2- 0 ved halvtid. Ruud van Nistelrooy trygget ledelsen til 3- 0 i andre omgang.

Etterpå ville ikke Bryan Robson klandre Rooney for dytten, men merket at Rooney var frustrert.

-  Jeg følte at Wayne begynte å bli frustrert. Han dyttet Paul i ryggen og det var uflaks at hodet hans traff låret til Thomas, sier Robson.

Han forklarte mannsmarkeringen av Rooney slik:

 UTSLÅTT:  West Brom-spiller Paul Robinson ligger utslått på Old Trafford. Medspillere, dommer og Uniteds Ruud van Nistelrooy titter bekymret på han. Foto: AP/Scanpix
UTSLÅTT: West Brom-spiller Paul Robinson ligger utslått på Old Trafford. Medspillere, dommer og Uniteds Ruud van Nistelrooy titter bekymret på han. Foto: AP/Scanpix Vis mer

-  Jeg har sett alle videoene av Uniteds kamper og Rooney har styrt showet hver gang. Jeg ønsket å ta ham ut av kampen - og Paul lyktes godt med jobben.

Først utpå dagen i dag vet man omfanget av Robinsons skade.

-  Han hadde hjernerystelse, men hadde kommet seg betraktelig inne i garderoben, sier Robson.

I ferd med å snu

Sir Alex Ferguson erkjenner at Rooney må bli vant med å bli fotfulgt.

-  Han vil oppleve mye av det, særlig i Europa, men jeg er sikker på at han vil lære, sier United-bossen.

-  Det som skjedde var uheldig for West Bromwich, fordi de gjorde det ganske godt på det tidspunktet. Samtidig var kampen allerede i ferd med å snu for oss, sier Ferguson.  United tok sin sjuende seier på de åtte siste seriekampene. Avstanden opp til de blåkledde er fortsatt ni poeng.

TØFFING: Wayne Rooney tar et godt tak i Curtis Davies.