Svimmel, skuffet og syk

Fra himmel til helvete for Kjelling og Norge.

TUNGT TAP: Norge ledet i 47 minutter, men Ungarn var foran da kampen ble blåst av. Det er tungt å svelge for Kristian Kjelling og Vegard Samdahl. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
TUNGT TAP: Norge ledet i 47 minutter, men Ungarn var foran da kampen ble blåst av. Det er tungt å svelge for Kristian Kjelling og Vegard Samdahl. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIXVis mer

NORRKÖPING (Dagbladet): Norge spilte drømmehåndball, men ble til slutt innhentet av et gammelt spøkelse: Jevne kamper ender altfor ofte med tap.

Derfor var det mange tunge hoder som gikk av parketten i Himmelstalundshallen i kveld, etter det sure tremålstapet i nøkkelkampen mot Ungarn.

- Nå er jeg svimmel og skuffet. Vi ble kjørt litt rundt med i dag, sier Kristian Kjelling.

- Ingen unnskyldning Han var rett og slett strålende i starten av kampen, hvor han viste fram sitt fremragende skuddregister. Etter hvert kladdet det for ham også. Venstrebacken ble tvunget til å skyte på dårlige muligheter og det ble mange bom.

Oppladningen til kampen kunne vært bedre for ham, men han nekter å bortforklare noe som helst med luftveisinfeksjonen.

- Nei, det er ingen unnskyldning. Jeg følte meg bedre i dag enn i går, sier Kjelling til Dagbladet.

Sju og et halvt minutt inn i kampen ledet Norge 6-0. Alt gikk på gyllende skinner. Det var nesten for godt til å være sant.

- Men du kan aldri få en for bra start og vi visste at de ikke er så dårlige at vi kunne vinne 32-0. Børge sa i time-outen etter snaut fem minutter at det kom til å bli jevnt, sier Kjelling.

Mistet flyten Ungarerne spilte seg gradvis opp i ryggen til Norge og skjøt seg forbi de siste ti minuttene.

Avslutningen var et mareritt for Norge. De siste 18 minuttene scoret Kjelling & co. bare to ganger.

- Vi mistet helt flyten i spillet og det endte med at vi gikk inn og stampet i stedet. Vi sloss, men mistet rytmen, forklarer 30-åringen.

Som nekter å deppe for lenge.

Nå skal Norge slå Østerrike - og de må også slå Island om de skal være garantert poeng med inn i mellomspillet. Å gå videre dit med null poeng vil være blytungt.

NB! Norge har kampfri i morgen, og møter Østerrike på mandag. Deretter venter Brasil og Island.

RYTMEN FORSVANT: Norge spilte strålende forsvarsmessig - men raknet i angrep. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
RYTMEN FORSVANT: Norge spilte strålende forsvarsmessig - men raknet i angrep. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer