Svimmel, skuffet og syk

Fra himmel til helvete for Kjelling og Norge.

<strong>TUNGT TAP:</strong> Norge ledet i 47 minutter, men Ungarn var foran da kampen ble blåst av. Det er tungt å svelge for Kristian Kjelling og Vegard Samdahl. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
TUNGT TAP: Norge ledet i 47 minutter, men Ungarn var foran da kampen ble blåst av. Det er tungt å svelge for Kristian Kjelling og Vegard Samdahl. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NORRKÖPING (Dagbladet): Norge spilte drømmehåndball, men ble til slutt innhentet av et gammelt spøkelse: Jevne kamper ender altfor ofte med tap.

Derfor var det mange tunge hoder som gikk av parketten i Himmelstalundshallen i kveld, etter det sure tremålstapet i nøkkelkampen mot Ungarn.

- Nå er jeg svimmel og skuffet. Vi ble kjørt litt rundt med i dag, sier Kristian Kjelling.

- Ingen unnskyldning Han var rett og slett strålende i starten av kampen, hvor han viste fram sitt fremragende skuddregister. Etter hvert kladdet det for ham også. Venstrebacken ble tvunget til å skyte på dårlige muligheter og det ble mange bom.

Oppladningen til kampen kunne vært bedre for ham, men han nekter å bortforklare noe som helst med luftveisinfeksjonen.

- Nei, det er ingen unnskyldning. Jeg følte meg bedre i dag enn i går, sier Kjelling til Dagbladet.

Sju og et halvt minutt inn i kampen ledet Norge 6-0. Alt gikk på gyllende skinner. Det var nesten for godt til å være sant.

- Men du kan aldri få en for bra start og vi visste at de ikke er så dårlige at vi kunne vinne 32-0. Børge sa i time-outen etter snaut fem minutter at det kom til å bli jevnt, sier Kjelling.

Mistet flyten Ungarerne spilte seg gradvis opp i ryggen til Norge og skjøt seg forbi de siste ti minuttene.

FAKTA

Ungarn - Norge 26-23 (14-16)
3000 tilskuere

Norge: Ole Erevik, Steinar Ege - Børge Lund 1, Kristian Kjelling 7, Erlend Mamelund 2, Kjetil Strand, Bjarte Myrhol 6, Vegard Samdahl, Frank Løke, Håvard Tvedten 6, Lars Erik Bjørnsen 1, Eivind Tangen, Einar Sand Koren, Christoffer Rambo, Espen Lie Hansen, Thomas Skoglund.

Toppscorere Ungarn: Ferenc Ilyés, Gergö Ivancsik, Tamas Ivancsik, alle 5.

Dommere: Helbig/Geipel, Tyskland.

Utvisninger: Ungarn 2 x 2 min., Norge 4 x 2 min.
Norge møter Østerrike mandag, Brasil tirsdag og Island torsdag.

Avslutningen var et mareritt for Norge. De siste 18 minuttene scoret Kjelling & co. bare to ganger.

- Vi mistet helt flyten i spillet og det endte med at vi gikk inn og stampet i stedet. Vi sloss, men mistet rytmen, forklarer 30-åringen.

Som nekter å deppe for lenge.

Nå skal Norge slå Østerrike - og de må også slå Island om de skal være garantert poeng med inn i mellomspillet. Å gå videre dit med null poeng vil være blytungt.

NB! Norge har kampfri i morgen, og møter Østerrike på mandag. Deretter venter Brasil og Island.

<strong>RYTMEN FORSVANT:</strong> Norge spilte strålende forsvarsmessig - men raknet i angrep. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
RYTMEN FORSVANT: Norge spilte strålende forsvarsmessig - men raknet i angrep. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer