Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svindal: - På tide å vinne i Wengen

Var raskest på trening.

 BEST PÅ TRENING:  Aksel Lund Svindal kjørte inn til beste plassering på trening torsdag. Foto hans Arne Vedlog / Dagbladet
BEST PÅ TRENING: Aksel Lund Svindal kjørte inn til beste plassering på trening torsdag. Foto hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Aksel Lund Svindal mener det er på høy tid at han endelig klarer å sikre en seier i Wengen. Verken han eller Marcel Hirscher har klart det til nå, de to beste alpinistene i verden.

Den norske fartsspesialisten kjørte inn til bestetid i en litt forkortet utforløype torsdag.

Han var fire hundredeler raskere enn østerrikeren Vincent Kriechmayr på den første treningen.

- Jo, det er virkelig på tide for meg å vinne her. Dette er et stort utforrenn, så det ville vært ekstra gøy å sikre dette trofeet til samlingen min, men det er likevel mulig å være best i verden, uten å ha hatt nok flaks til å gå til topps her i Lauberhornrennet, sa Svindal til NTB etter torsdagens treningsomgang.

Vanskelige forhold Dårlig vær med snø og tåke gjorde at det ikke ble offisiell trening i Lauberhorn-traseen verken tirsdag eller onsdag.

Torsdag var forholdene så gode at det lot seg gjøre å gjennomføre en treningsomgang.

Svindal har aldri vært bedre enn nummer tre i verdens lengste utfortrasé på 4480 meter, men han har heller aldri kjørt bedre i fartsøvelsene enn denne sesongen med fem seirer allerede.

Liten margin Han raste i mål med en ledelse til italienske Peter Fill med åtte hundredeler fra startnummer 20.

Deretter kom Kriechmayr to startnummer etter nordmannen og truet ham, men han var fire hundredeler for sent i mål til å vippe Svindal fra topplassen. Løperne satte utfor fra kombinasjonsstarten.

Hannes Reichelt, også han fra Østerrike, klarte fjerde beste tid, men var så mye som 44 hundredeler bak den norske fartskongen.

Kjetil Jansrud startet først av løperne i seedet gruppe. Han kom inn til 1.50,25, en tid som holdt til femteplass. Med 59 hundredeler fram til Svindal er han også på skuddhold.

- Jeg har mer å gå på enn det jeg fikk vist her i dag. Toppen og mellompartiet var bra, men lyset var flatt og vanskelig, så det var ikke lett å kjøre, sa sistnevnte.

Svindal forklarte at det var særlig mørkt nederst i traseen.

Bedre fra toppen Svindal la ikke skjul på at han gjerne vil kjøre helt fra toppen i lørdagens spesialutfor i Wengen, men forholdene kan verken han eller noen andre gjøre noe med.

- Jeg vil nok si at jeg trives bedre i denne løypa når starten går fra toppen, så jeg håper det vil la seg gjøre i selve rennet, sa han.

Det er også klart at han kjører kombinasjonen fredag.

- Jeg kjører, men har vel ikke de største forventningene i og med at jeg har lite slalåmtrening, men jeg prøver, og det vil alltid være en mulighet.

- Jeg synes det var vanskelig med flatt og dårlig lys. Traseen var også veldig urolig fordi arrangørene har pøst på med mye vann. Kjøringen i denne treningsomgangen var helt grei, slo Kjetil Jansrud fast overfor NTB.

Aleksander Aamodt Kilde kjørte inn til en flott 16.-plass fra et svært sent startnummer. Han kom i mål på 1.51,46 og var 1.80 sekund bak Svindal.

Det skal kjøres superkombinasjon i Wengen fredag.

Deretter står det tradisjonelle Lauberhorn-rennet i utfor på programmet lørdag, mens Wengen-helgen blir avsluttet med slalåm søndag og en ny duell mellom Henrik Kristoffersen og Marcel Hirscher.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media