Svindal ba ham kjøre fort på ski

Lars Elton Myhre svarte med å kjøre inn til karrierebeste.

BEAVER CREEK (Dagbladet.no): Kameraten Aksel Lund Svindal skadet seg stygt tirsdag

Torsdag sto 23 år gamle Lars Elton Myhre for sin beste prestasjon noen gang med sin femteplass i superkombinasjonen i Beaver Creek.

- Aksel mente at det beste jeg kunne gjøre for ham, var å kjøre fort på ski, forteller en preget Myhre.

- Utrolig sterkt å møte Aksel

Denne beskjeden fikk han da han var han på sykebesøk i Vail ettermiddagen i forveien.

- Det ga et utrolig sterkt inntrykk, og det var rørende å se Aksel bare ligge der i sykesenga, sier gjøviksgutten, som skryter av kompisens styrke.

Dagen etter sykebesøket viste han selv styrke da han kjørte ned til femte beste tid, bare 1,19 sekund bak vinneren og 28 hundredeler unna pallplass.

- Jeg er utrolig fornøyd med utforen, det var en stor utfordring å stå på start. Tankene var der, selv om vi gikk igjennom løypa på video mange ganger dagen før for å være best mulig forberedt, sier Myhre.

KARRIEREBESTE: Utgangspunktet var ikke det beste, med tankene på sykehuset hvor Aksel Lund Svindal ligger. Men Lars Elton Myhre tok presset som god trening, og kjørte inn til femteplass. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET
KARRIEREBESTE: Utgangspunktet var ikke det beste, med tankene på sykehuset hvor Aksel Lund Svindal ligger. Men Lars Elton Myhre tok presset som god trening, og kjørte inn til femteplass. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET Vis mer

- Før jeg la meg, fikk jeg en sovetablett, slik at jeg var uthvilt på start. Jeg kjente presset, men det er god trening, mener han.

- Vi er få og sårbare

Nå håper unggutten at utviklingen hans fortsetter, selv om Svindal er borte til utpå nyåret.

- Jeg kommer til å prate mest mulig med ham. Vi har inspirert hverandre, og jeg har fått måle meg mot verdens beste alpinist. Det blir en utfordring for hele laget og trenerne når han er borte. Vi er få og sårbare, understreker Myhre. 

Nordmannen lå på niendeplass etter utfordelen, kjørte inn til andreplass i slalåmen og beholdt pallplass helt til Bode Miller dyttet ham ned med 0,17 sekunders margin. Deretter ble han slått av ytterligere en mann. 

Før dagens femteplass var åttendeplass i slalåmen i Beaver Creek for to år siden hans beste prestasjon.

I tillegg kan han vise til to tiendeplasser, fra kombinasjonen i Wengen og utfor i Kvitfjell sesongen 2006/2007.

PS: Siste nytt om Aksel Lund Svindal er at han fortsatt ligger på intensiven og at tilstanden hans er uendret.

Svindal ba ham kjøre fort på ski
PREGET: Lars Elton Myhre syntes det var tøft å besøke kameraten Aksel Lund Svindal på sykehuset.