NUMMER TO: Aksel Lund Svindal ble nummer to i utforen i Kvitfjell. Foto: REUTERS/Cornelius Poppe/NTB Scanpix
NUMMER TO: Aksel Lund Svindal ble nummer to i utforen i Kvitfjell. Foto: REUTERS/Cornelius Poppe/NTB ScanpixVis mer

Svindal ble nummer to i Kvitfjell

Slått av Theaux med 19 hundredeler.

Aksel Lund Svindal kjørte imponerende på hjemmebane, men ble slått med 19 hundredeler av franske Adrien Theaux i utforrennet i Kvitfjell lørdag.

Det var Svindals første tur på seierspallen siden gullrennet i Schladming-VM 9. februar. Han er blitt nummer 4, 5 og 6 i de tre siste rennene, og lørdag tok han nye, viktige poeng på verdenscupleder Marcel Hirscher.

Starten på Kvitfjell ble flyttet noe ned i løypa på grunn av kraftig vind. Svindal forklarte at han merket vinden godt på kroppen.

- Det går i 130, og det var mange kilometer i timen imot også. Det var vanskelig å stå i posisjon, og det virket som om det var mye vind hele tiden, sa han til NRK.

Svindal var nær seieren, men måtte se seg slått av Theaux, som startet like før nordmannen (nummer 20). To startnumre senere kjørte Klaus Kröll inn til 3.-plassen.

- Jeg var tett på seieren, og sånn sett er det litt surt, men jeg er fornøyd med 2.-plassen. Det var et godt jafs (i verdenscupen), og jeg har nok like god sjanse i morgen, så jeg håper det blir nok en fin dag, sa Svindal.

Han er nok en gang blant favorittene i søndagens super-G-renn.

(NTB)