USIKKER: Aksel Lund Svindal. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet
USIKKER: Aksel Lund Svindal. Foto Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Aksel Lund Svindal usikker:

Svindal drar hjem. Sesongen kan være over

- Blir tatt avgjørelse etterpå.

(Dagbladet): Aksel Lund Svindal pådro seg en stygg kneskade forrige sesong. Han var tilbake i Val d'Isere i starten av desember, men fikk trøbbel med kneet i Val Gardena et par uker senere.

Denne uka har han testet kneet på nytt. Håpet var å være tilbake til utforrennet i Wengen denne helga.

Slik gikk det altså ikke.

Må hjem

Aksel Lund Svindal har testet kneet hele uka, men nå er det klart at han ikke kjører helgas verdenscuprenn i utfor. Det skriver VG.

34-åringen drar til Norge, hvor nye tester vil avgjøre resten av sesongen:

- Det skal gjøres en undersøkelse av det medisinske personellet. Avgjørelsen blir tatt etterpå, sier fysisk trener Lars Mæland til VG.

- Det viktige nå er å få kartlagt hvordan vi skal behandle kneet på beste måte og det er for tidlig å si noe om hvilke sportslige konsekvenser dette får videre, sier landslagslege Marc Strauss i en pressemelding fra Skiforbundet.

Hovedpersonen selv sa følgende til TV 2 tidligere denne uka:

- Hvis det bare blir verre og verre dag for dag så kommer det et punkt der det ikke går lenger. Det å prøve å unngå det, og se om det heller går an å kjøre bedre neste år.

- Offensiv

Sportssjef Claus Ryste forteller at han ikke kan eller vil si noe om situasjonen før de nye testene er gjort. Men om Svindal og kampen tilbake, sier han:

- Han er en unik fyr og er offensiv uansett. Han fokuserer på det viktige.

- Hvordan takler han situasjonen?

- Det er selvfølgelig frustrerende. Aksel har lyst til å kjøre på ski, konkurrere og han vil tilbake til toppnivået. Men nå må han bare bli frisk og bruke tid sammen med helseteamet vårt.

- Kan du si noe konkret om framtida? Kommer han tilbake hvis hele sesongen ryker?

- Det er for tidlig å si noe om framtida.

- Ser man på skadesituasjonen de to siste åra og måten Svindal har kjempet seg tilbake på, er det vanskelig å tro at han ikke kommer til å gjøre alt for å konkurrere i OL neste vinter?

- He-he, flirer Ryster før han sier:

- Absolutt. Er det mulig, får han til det.

KONGE OG DRONNING: Bli med backstage når Aksel Lund Svindal og Marit Bjørgen skal fotograferes til Swix-magasinet. Temaet er «Game og Thrones». Video: Sofia Lis Sterner / Swix Vis mer