PÅ SKI IGJEN: Endelig er Aksel Lund Svindal tilbake på alpinskiene. Foto hans Arne Vedlog / Dagbladet
PÅ SKI IGJEN: Endelig er Aksel Lund Svindal tilbake på alpinskiene. Foto hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Svindal endelig tilbake etter sju tøffe måneder: - Den lengste perioden vi har vært fra hverandre

Etterlengtet gjensyn med alpinskiene for fartskongen Aksel Lund Svindal.

(Dagbladet): Det er omtrent et halvt år siden Aksel Lund Svindal (33) falt stygt og røk korsbåndet i Kitzbühel. Datoen var 23. januar. Korsbåndskaden var hans tredje alvorlige skade i løpet av alpinessets innholdsrike karriere.

To ganger har han reist seg og tatt steget opp i den ypperste verdenseliten igjen. Men denne gang kan det bli vanskeligere å gjenerobre tronen som verdens beste fartskjører.

Nå er han imidlertid ett skritt nærmere drømmen. I dag var Lund Svindal tilbake på ski for første gang siden det stygge fallet i Kitzbühel. Det meddeler den norske alpinisten på sin Instagram-profil.

- Det er lenge siden sist, min elskede. Sju måneder. Det er den lengste perioden vi har vært fra hverandre. Nå er det på tide å danse igjen. Jeg vet dere er vant til rock n' roll, men la oss starte med en rolig dans, skriver Lund Svindal under et bilde av skiene sine.

- Dårligere forberedt enn de siste årene

I et intervju med Dagbladet tidligere i måneden uttalte 33-åringen at han kommer til å være dårligere forberedt til den kommende sesongen.

- Å kjempe i toppen, er det som er mest spennende, så det er der jeg helst vil være. Men jeg møter nok dessverre denne vinteren dårlige forberedt enn de par siste årene, sa Svindal til Dagbladet.

- Denne kneskaden var ganske stor, så opptreningen er og vil være ganske tøff. Og jeg vil nok måtte ta hensyn til kneet også gjennom vinteren. Det er litt tidlig å si hvor bra dette går. Men målet er å være med i vinter og å ha det gøy, fortalte alpinesset.

Etter planen skal Lund Svindal gjøre konkurransecomeback i Lake Louise i desember. Sesongens hovedmål er VM i St. Moritz, som arrangeres fra 6-19. februar.