Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svindal etter utfor-treninga: - Det ville vært naivt

Har mer å gå på.

BAK: Aksel Lund Svindal var nesten ett sekund bak på fredagens utfortrening. Nordmannen vet han har litt å gå på, men det har også de andre. Foto: EPA/JOHN G. MABANGLO/NTB SCANPIX
BAK: Aksel Lund Svindal var nesten ett sekund bak på fredagens utfortrening. Nordmannen vet han har litt å gå på, men det har også de andre. Foto: EPA/JOHN G. MABANGLO/NTB SCANPIX Vis mer

BEAVER CREEK (Dagbladet): Aksel Lund Svindal var ikke like fornøyd da han kom til mål etter dagens utfortrening som han var etter målgang i går.

I skrivende stund ligger nordmannen på en tiendeplass, nesten et helt sekund bak Brice Roger som var raskest av samtlige.

- Mer gira Det vil naturligvis være slik at han har litt å gå på til morgendagens renn, men han understreker samtidig at det ikke bare gjelder ham selv.

- Blir mer gira på renn. Om å gjøre å få det ut da. Det gjelder selvsagt ikke bare meg. Det ville vært naivt å tenke sånn. De andre gutta har også et gir til. Litt lengre opp enn jeg hadde håpet og drømt om, sier han til Dagbladet.

At 32-åringen i det hele tatt stiller til start i VM blir av mange sett på som et aldri så lite under. Svindal sier selv at det nesten var artigere å komme nedenfra og opp. Bevise at han virkelig har noe i VM å gjøre.

- Nesten kulere når folk var overraska. Nå begynner de å forvente. Da har jeg ikke overraskelseselementet lenger. Trigga meg nesten mer når de sa at jeg ikke burde reise hit, sier han.

Dårligst i bånn Det var i bunnen av løypa han tapte mest tid i dag, mens både toppen og midtpartiet gikk raskt.

- Det er det partiet jeg er dårligst på i dag, så det er der jeg må skjerpe meg mest. I det tekniske midtpartiet gikk det litt lettere. Må skjerpe meg litt om jeg skal henge med de beste gutta. Men jeg kjenner at jeg har mye å gå på.

Utforen starter lørdag klokka 19.00.