Svindal falt tilbake i finaleomgangen

Endte på åttendeplass da Blardone vant.

TAPTE TERRENG: Aksel Lund Svindal lå på en tredjeplass etter første omgang i Alta Badia, men klarte ikke helt å følge opp i finaleomgangen og endte på en åttendeplass.Foto: SCANPIX/AP Photo/Alex Trovati
TAPTE TERRENG: Aksel Lund Svindal lå på en tredjeplass etter første omgang i Alta Badia, men klarte ikke helt å følge opp i finaleomgangen og endte på en åttendeplass.Foto: SCANPIX/AP Photo/Alex Trovati Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Finaleomgangen gikk for fort for Aksel Lund Svindal. Det ble for mye «armer og bein». Derfor falt han fra 3.- til en litt skuffende 8.-plass.

— Annenomgangen ble rett og slett for dårlig, men det var tøft å kjøre. Løypa var 15 sekunder kortere i finaleomgangen enn i første omgang. Det gikk mye fortere, og det passer ikke meg så godt. Jeg liker at farta blir for stor i storslalåm, sa Aksel Lund Svindal til NTB.

Han innrømmet at det ble for mye rock 'n' roll og for mye «armer og bein» i den andre omgangen, og han var ikke i nærheten av en plass på seierspallen. Det har forresten aldri noen nordmann klart i den krevende storslalåmtraseen i Alta Badia.

— I finaleomgangen ga jeg gass på feil steder, og dermed ble det for mange småfeil, sa Svindal.

Italieneren Massimiliano Blardone kjørte, på sin side, en fantastisk finaleomgangen og tok seieren i verdenscuprennet i storslalåm i Alta Badia søndag.

I toppen Aksel Lund Svindal, som lå på tredjeplass etter den første omgangen, klarte ikke å følge opp i finaleomgangen. Da ble det for mange småfeil på den norske verdenscuplederen, som falt tilbake og ble nummer åtte til slutt. Han ble slått av Blardone med 1,41 sekund totalt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer