TAPTE TERRENG: Aksel Lund Svindal lå på en tredjeplass etter første omgang i Alta Badia, men klarte ikke helt å følge opp i finaleomgangen og endte på en åttendeplass.Foto: SCANPIX/AP Photo/Alex Trovati
TAPTE TERRENG: Aksel Lund Svindal lå på en tredjeplass etter første omgang i Alta Badia, men klarte ikke helt å følge opp i finaleomgangen og endte på en åttendeplass.Foto: SCANPIX/AP Photo/Alex TrovatiVis mer

Svindal falt tilbake i finaleomgangen

Endte på åttendeplass da Blardone vant.

Finaleomgangen gikk for fort for Aksel Lund Svindal. Det ble for mye «armer og bein». Derfor falt han fra 3.- til en litt skuffende 8.-plass.

— Annenomgangen ble rett og slett for dårlig, men det var tøft å kjøre. Løypa var 15 sekunder kortere i finaleomgangen enn i første omgang. Det gikk mye fortere, og det passer ikke meg så godt. Jeg liker at farta blir for stor i storslalåm, sa Aksel Lund Svindal til NTB.

Han innrømmet at det ble for mye rock 'n' roll og for mye «armer og bein» i den andre omgangen, og han var ikke i nærheten av en plass på seierspallen. Det har forresten aldri noen nordmann klart i den krevende storslalåmtraseen i Alta Badia.

— I finaleomgangen ga jeg gass på feil steder, og dermed ble det for mange småfeil, sa Svindal.

Italieneren Massimiliano Blardone kjørte, på sin side, en fantastisk finaleomgangen og tok seieren i verdenscuprennet i storslalåm i Alta Badia søndag.

I toppen Aksel Lund Svindal, som lå på tredjeplass etter den første omgangen, klarte ikke å følge opp i finaleomgangen. Da ble det for mange småfeil på den norske verdenscuplederen, som falt tilbake og ble nummer åtte til slutt. Han ble slått av Blardone med 1,41 sekund totalt.

— Jeg er fornøyd med kjøringen i første omgang. Da satt kjøringen bra. Jeg gjorde til og med en liten feil like før mål, så det kunne ha vært enda bedre, fortalte Svindal.

Han sa også at han kommer til å kjøre mandagens slalåmrenn. Det er snakk om det utsatte rennet fra finske Levi i november, så det blir ikke noe juleferie på den norske verdenscuplederen ennå. Selv om han ikke var med helt i toppen i søndagens storslalåmrenn, ligger han fortsatt på en klar førsteplass i den totale verdenscupen.

Rett ut Kjetil Jansrud fikk det ikke helt til å klaffe i førsteomgangen og lå på 10.-plass. I annen omgang kom han på innerski etter å ha vært i ubalanse, og det endte i snøføyka for Jansrud.

Leif Kristian Haugen kjørte inn til 26.-plass etter at annenomgangen hans ikke var vellykket, mens Truls Ove Karlsen og Markus Nilsen ikke kvalifiserte seg til finaleomgangen.

Hannes Reichelt fra Østerrike kjørte inn til annenplassen i Alta Badia søndag, og han dro med seg landsmannen Philipp Schörghofer til tredjeplass.

Amerikanske Ted Ligety ledet etter første omgang, men heller ikke han var heldig med annenomgangen og endte til slutt som nummer fire.

Det var håp om at en norsk alpinist endelig skulle klare å klatre opp på seierspallen i Alta Badia etter den gode førsteomgangen til Aksel Lund Svindal, men heller ikke denne gangen lyktes norske alpinister i den spesielle bakken i Nord-Italia.

(NTB)