USIKKER: Aksel Lund Svindal er usikker på om han gyver løs på en ny sesong. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
USIKKER: Aksel Lund Svindal er usikker på om han gyver løs på en ny sesong. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Alpint

Svindal forlot Chile-trening tidligere enn planlagt

Aksel Lund Svindal står over den siste uken av treningssamlingen i Chile. Det er fortsatt ikke klart om alpinveteranen går løs på en ny sesong.

Den regjerende OL-mesteren i utfor skulle egentlig være med resten av det norske fartslaget en uke til, men fredag reist han hjem.

- Svindal har avsluttet samlingen i Chile etter å ha gjennomført gode skiøkter der. Nå fortsetter han forberedelsene til sesongstarten i Europa, sier kommunikasjonssjef Espen Graff i Norges Skiforbund til NRK.

35-åringen har selv beskrevet oppholdet i Chile som en av de aller viktigste treningssamlingene før sesongstarten. Svindal har de siste årene slitt med knetrøbbel, og han har trent mye alternativt siden forrige sesong.

Må fungere i november

Det norske fartslaget har en ny samling i Colorado før sesongen starter i canadiske Lake Louise i slutten av november.

- Det må fungere bra her, og november er nøkkelen. Hvis det ikke fungerer der, så er jeg helt ferdig, sa Svindal til NRK under samlingen i Chile.

I sommer sa fartskongen at han skulle ta seg god tid før han bestemmer seg for om det blir en ny landslagssesong.

- Det blir kneet som avgjør. Hvis du føler du kan gjennomføre ordentlig, er det mye mer gøy. Blir det litt mer halvveis og vondt som gjør det litt amputert, er det ikke fullt så gøy. Da er det ikke like fornuftig heller, sa Svindal til NTB i juni.

Utrolig merittliste

Svindal har hatt fire alvorlige skadeavbrekk. Hvert enkelt tilfelle kunne ødelagt hans alpinkarriere, men han har alltid kommet tilbake.

De siste årene har han hatt knetrøbbel som følge av uhellet i Kitzbühel i 2016. Da røk både korsbåndet og menisken. I tillegg fikk han bruskskader.

I februar suste Svindal inn til et etterlengtet OL-gull i utfor. Det var første gang at Norge fikk en olympisk mester i fartsdisiplinen. Han står også med OL-gull i super-G fra 2010-lekene i Vancouver, der han også tok sølv i utfor og bronse i storslalåm.

Merittlista i VM viser fem gull, ett sølv og én bronse.

Svindal står med 35 verdenscupseirer, der tre av dem kom sist sesong. I 2007 og 2009 vant han den store krystallkula som sammenlagtvinner av den totale verdenscupen. Han har også tatt hjem cupene i super-G (fem ganger), utfor (to), storslalåm og superkombinasjon.

(NTB)