Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svindal fra sykesenga: - Dette suger

Rev av korsbåndet.

VED GODT MOT: - Sånn er livet, sier Aksel Lund Svindal etter den brutale krasjen som endte med røket korsbånd i Kitzbühel. Foto: AFP/Instagram
VED GODT MOT: - Sånn er livet, sier Aksel Lund Svindal etter den brutale krasjen som endte med røket korsbånd i Kitzbühel. Foto: AFP/Instagram Vis mer

(Dagbladet): Denne sesongen - og deler av neste sesong - ryker etter at Aksel Lund Svindal røk korsbåndet da han krasjet stygt i Kitzbühel-utforen lørdag.

Hovedpersonen selv uttaler seg for første gang via Instagram lørdag kveld, fra sykesenga i Innsbruck:

- Dette er ikke akkurat det bildet jeg ønsket å poste etter Kitzbühel. Men her er vi. Jeg ødela kneet litt og skal i operasjon nå. Det suger midt på vinteren, men sånn er livet. Oppturer og nedturer, du må bare takle det som kommer, skriver Svindal.

- For pokker! Det som har vært verdens beste alpinist denne sesongen fikk dermed en trist avslutning på det som er et av sesongens høydepunkter. Svindal opereres i kveld, og det ventes en rehabiliteringstid på mellom ni og tolv måneder.

Lykkeønskningene hagler, blant annet fra rokonge Olaf Tufte.

- For pokker!!! Men denne jernmannen kommer tilbake, skriver Tufte på Twitter.


- Det er trist, og det er ikke så mye mer å si om det. Det er trist både for ham og for laget. Det er litt vanskelig å sette ord på, sier trener Lars Mæland til Dagbladet.

Kunne blitt historisk 33-åringen leder verdenscupen sammenlagt 105 poeng foran østerriken Marcel Hirscher. I dag hadde Svindal planer om å øke ledelsen ytterligere i sammendraget og øke sjanse for første norske sammenlagtvinneren siden 2009.

I så fall ville alpinstjernen blitt første nordmann til å vinne krystallkula tre ganger i løpet av karrieren. Skaden kommer som et sjokk på det norske alpinmiljøet, som har gjennomført sin beste sesong noensinne med 13 av 22 mulige triumfer på herresiden.

I tillegg kommer skaden i comeback-sesongen etter akillesskaden som holdt ham ute i hele fjorårssesongen.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media