Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svindal håper å konkurrere i vinter

Blek, men optimistisk.

En blek, men optimistisk Aksel Lund Svindal håper å kunne konkurrere igjen før sesongen er omme.

Nero-løperen er tilbake i verdenscupsirkuset, men bare som turist. Kitzbühel-arrangørene har invitert alpinesset til Østerrike for å overvære helgens renn. Interessen for den skadde nordmannen var voldsom på torsdagens pressekonferanse som ble dekket av over 100 pressefolk.

Og spørsmålene dreide i stor grad om når han skal prøve seg på ski igjen, og når han tar sikte på å konkurrere igjen.- Jeg kunne stått på ski nå. Men den dagen jeg skal prøve meg igjen, vil jeg være helt alene. Slik at jeg virkelig kan sette pris på det, sa Svindal.

Optimist

Aksel Lund Svindal falt stygt under utfortrening i Beaver Creek i november. Ikke før han så ansiktsuttrykkene til legene som undersøkte ham, skjønte han at fallet var stygt og at han var alvorlig skadet. Siden den gang har nordmannen gått ned 15 kilo, men vekten går nå oppover. Blikket til verdens beste alpinist er igjen intenst, selv om han er både blek og mager.

- Det vil gå lang tid før jeg er tilbake på topp. Å si noe annet vil være nedverdigende overfor mine konkurrenter. Men går alt perfekt i tiden som kommer, er det en mulighet for at jeg konkurrerer igjen denne sesongen. Jeg har vært på topp, og skjønner når kroppen er klar igjen. Gi meg tid, så kommer jeg tilbake, sa Svindal. - De siste to ukene har gått veldig bra, og jeg har gjort store framskritt. Nå skal jeg trene og spise meg opp. Det er ikke bare muskler som er borte, la han til.

Lykkelig

Han skal overvære rennene i Kitzbühel, og er svært glad for å være tilbake i gjengen.

POPULÆR: Aksel Lund Svindal viste seg i dag igjen etter det stygge fallet som har satt ham utenfor apinsirkuset siden. Han håper fortsatt å komme tilbake inneværende sesong. Foto: DOMINIC EBENBICHLER/REUTERS/SCANPIX
POPULÆR: Aksel Lund Svindal viste seg i dag igjen etter det stygge fallet som har satt ham utenfor apinsirkuset siden. Han håper fortsatt å komme tilbake inneværende sesong. Foto: DOMINIC EBENBICHLER/REUTERS/SCANPIX Vis mer

- Jeg er utrolig lykkelig over å være tilbake i verdenscupsirkuset. Dette er livet mitt, sa Svindal som fikk påvist enda flere riper i lakken for to dager siden da han var hos tannlegen.

Røntgenbildene viste nemlig at også tennene hadde fått hard medfart. Da Svindal landet etter det voldsomme hoppet, banket han tennene sammen med voldsom kraft, noe som resulterte i at han pådro seg fraksjoner i flere tenner. Skader som ikke synes og som ikke kjennes, og som heller ikke er alvorlige, men som må fikses. Kort fortalt betyr det at Svindals tenner er like hele utenpå, men har fått flere små brudd i kjernen, og må få ny krone.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media