Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alpint:

Svindal har tjent 50 millioner på børsen

Tjener mye utenfor skibakkene.

20160426 OSLO Aksel Lund Svindal forteller om skaden og opptreninga etter fallet i vinter som skadet kneet hans. Foto: Hans Arne Vedlog  /  Dagbladet
20160426 OSLO Aksel Lund Svindal forteller om skaden og opptreninga etter fallet i vinter som skadet kneet hans. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aksel Lund Svindal tjener brorparten av pengene sine utenfor idretten, ifølge Dagens Næringsliv. I skadeperioden har alpinstjernen gjort det sterkt på børsen.

Bare i Oslo Børs-noterte selskaper har Svindal aksjer verdt 54,5 millioner kroner, skriver avisen. I tillegg skal han ha hentet ut en gevinst på rundt 50 millioner i Bank Norwegian, der han fortsatt eier en solid aksjepost.

Overskuddet skal blant annet brukes til å satse i motebransjen. Svindal er en av gründerne i et selskap som skal lage 100 prosent naturlige og nedbrytbare klær.

– Når du får den type avkastning (Bank Norwegian-aksjene), som har vært eventyrlig, kan du tillate deg mer risiko på andre ting, sier Svindal til DN.

(NTB)