Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aksel Lund Svindal på 2. plass i Wengen

Svindal henvist til 2. plass i hundredelsdrama

Aksel Lund Svindal måtte nøye seg med annenplass bak hjemmehåpet Beat Feuz.

2. PLASS: Aksel Lund Svindal endte på 2. plass i verdens tøffeste utforløype i Wengen. REUTERS/Stefan Wermuth
2. PLASS: Aksel Lund Svindal endte på 2. plass i verdens tøffeste utforløype i Wengen. REUTERS/Stefan Wermuth Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svindal var henholdsvis 11 og 16 hundredeler foran sveitseren ved de to første mellomtidene før tredje mellomtid viste at han var fire fattige hundredeler bak.

Han kjørte inn det lille forspranget ved neste mellomtid, og ved den nest siste mellomtiden skilte det kun to fattige hundredeler mellom de to fartskjørerne.

Feuz kjørte imidlertid best inn mot mål, og kunne fra lederstolen se at Svindal kom i mål 18 hundredeler etter ham selv.

- Det var et jevnt renn, og ekstremt bra kjørt av Feuz. Jeg er egentlig veldig fornøyd med annenplass, sa Svindal til NTB.

Ingen med et senere startnummer klarte å tukte de to tidene, og Feuz kunne dermed juble for utforseieren i tradisjonsrike Wengen.

Femte på rad

Pallplassen er hans femte strake i utfor denne sesongen.

- Det er veldig bra, men jeg tar det ikke for gitt, sier han om hans suverene utforform denne sesongen.

Nå venter Kitzbühel neste uke, en løype Svindal ikke har kjørt siden han pådro både brusk og leddbåndskader i kneet i 2016.

- Det blir spennende, og det er et sted jeg ikke har vært siden jeg tryna. Jeg kommer nok til å være litt nervøs, men det må jeg bare jobbe av meg. avsluttet han.

Jansrud et stykke bak

Kjetil Jansrud fikk det ikke til å stemme lørdag. 32-åringen var hele 34 hundredeler bak ved første mellomtid, og differensen bare økte utover i løpet.

I mål var han 1,53 sekunder bak Feuz. Det holdt til en niendeplass.

- Jeg slet med å få opp hastigheten. Jeg følte meg OK og prøvde å gi gass, og jeg følte selv at jeg traff greit, sa en skuffet Jansrud like etter at han var kommet i mål.

- Det vil seg ikke helt i Wengen. Det er kjipt, for det er en av de viktigste utfordagene i året.

Aleksander Aamodt Kilde endte på 16.-plass, 2,24 bak Feuz.

Allerede neste uke er det nye muligheter for de tre fartskjørerne. Fredag er det super-G i Kitzbühel, før det er utforrenn i samme by lørdag.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!