LEVERER OG LEVERER: Henrik Kristoffersen tok sitt andre junior-VM-gull på to dager. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
LEVERER OG LEVERER: Henrik Kristoffersen tok sitt andre junior-VM-gull på to dager. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

Svindal hyller «wild child» Henrik Kristoffersen etter enda et VM-gull

Suksessen fortsetter.

(Dagbladet): Henrik Kristoffersen tok sitt andre gull i junior-VM på to dager da han kjørte ned til slalåmseier i Jasna i dag.

19-åringen hadde 34 hundredelers ledelse etter første omgang, og taklet presset da han som sist av de beste kjørte ned til nok en triumf, ni hundredeler foran Luca Aerni fra Sveits.

- Jeg er kjempeglad. Dette er nok den tøffeste konkurransen jeg har kjørt i junior-VM noen gang. Det var tett tåke, og i tillegg var konkurransen knalltøff med tre utøvere innenfor topp 30 i slalåm. Jeg gjorde en feil på toppen i annen omgang, men det holdt, sier Kristoffersen etter seieren, ifølge NTB.

Svindal-skryt Aksel Lund Svindal har naturlig nok også fått med seg lagkameratens suksess, og gratulerer via Twitter:

- Enda et juniorgull til «wild child» Henrik. Grattis!

I går var Henrik Kristoffersen best i storslalåmrennet og tok karrierens tredje gullmedalje i junior-VM. Nå har han fire.

19-åringen vant foran lagkompisene Marcus Monsen og Rasmus Windingstad på en norsk trippeljubeldag. Kristoffersen har generelt hatt en strålende sesong, som også har inneholdt verdenscupseier og OL-bronse i slalåm.

Klar for v-cup Nå reiser Kristoffersen videre til slovenske Kranjska Gora for helgens verdenscuprenn i storslalåm og slalåm.

- Forventningene der blir ikke noe annet enn å kjøre så fort som mulig på ski, så får vi se hvor langt de rekker, sier han.

Monsen og Windingstad gjorde det også godt i dagens slalåm, og ble henholdsvis nummer fem og ni. Daniel Yule fra Sveits tok bronsen.

NTB opplyser om at Norge til slutt tok åtte medaljer i junior-VM, og tre av dem var gull. Foruten Kristoffersens seirer i slalåm og storslalåm ble det også utforgull til Adrian Smiseth Sejersted.