Svindal i topp slalåmform

Lund Svindal klar for Kitzbühel.

Slalåmformen sitter som et skudd for Aksel Lund Svindal etter to rolige og fine treningsdager like ved Innsbruck. Nå venter han bare på at det skal bli full klaff i konkurransene også.

- Jeg føler meg veldig godt forberedt nå, faktisk bedre forberedt enn jeg var til slalåmen i Levi i november. Det er ikke til å komme fra at de treningsdagene vi har hatt nå, hvor jeg bare har konsentrert meg om slalåm, har hatt mye å si.

- Jeg mener at jeg er en mye bedre slalåmkjører nå enn jeg var før, men jeg har ikke hatt helt klaff i de rennene jeg har kjørt. I noen av konkurransene har jeg ikke kjørt bra nok heller, men jeg er ikke i tvil om at jeg kan være med å kjempe om en plass på seierspallen også i slalåm med full klaff. Likevel må jeg vel innrømme at det er en plass blant de ti beste som er mest realistisk, sier Aksel Lund Svindal til NTB.

Han kom til Kitzbühel torsdag ettermiddag for å kjøre to slalåmrenn. Snømangelen har gjort at verken det terminfestede super G-rennet eller det beryktede Hahnenkammrennet (utfor) kan gå som planlagt.- Det er ikke til å komme fra at det er synd for idretten at det ikke blir noen fartsrenn her, men for meg personlig har det gjort at tilværelsen er blitt roligere. Jeg slipper å tenke på utforrennet hele tiden, for det kan være temmelig tøft rent psykisk. Nå kan jeg kun konsentrere meg om slalåmrennene, og det er bra, slår Svindal fast.

Bra med 3 x slalåm

- Det er helt greit at det blir tre slalåmrenn nå før vi reiser videre til VM i Åre, men jeg håper ikke det blir tre dårlige renn. Tidligere har jeg ikke hatt særlig klaff i slalåmrennene her i Kitzbühel, men nå er traseen lagt om. Vi skal vi kjøre inn i utfortraseen i avslutningen, og det skal bli spennende, sier Aksel Lund Svindal optimistisk.

Etter at han har kjørt de to slalåmrennene i Kitzbühel lørdag og søndag, reiser han og slalåmlaget videre til Schladming for å kjøre det tradisjonelle kveldsrennet tirsdag. Etter det bærer det rett til VM.

En 17.-plass er det beste Svindal har klart i verdenscupen i slalåm denne sesongen. I tillegg er det blitt to 20.-plasser, og i det siste slalåmrennet i Adelboden for tre uker siden, kjørte han ut i første omgang.- Jeg føler ikke at det er så mye som skal til for at jeg skal få klaff i slalåm også. Det har gått veldig bra på trening de siste dagene, og i enkelte av slalåmomgangene mine, både i de rene slalåmrennene og i slalåmdelen av kombinasjonen, har det gått bra, sier Svindal. Han er absolutt på hogget før helgens to slalåmrenn i Kitzbühel.

STORFORM: Avlysningene i fartsdisiplinene har gitt Aksel Lund Svindal hvilen han trengte for å komme i storform. Nå vil han vise seg fram i slalåmløypa. Foto: ARNT E. FOLVIK
STORFORM: Avlysningene i fartsdisiplinene har gitt Aksel Lund Svindal hvilen han trengte for å komme i storform. Nå vil han vise seg fram i slalåmløypa. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

Verdenscupen betyr mest

Aksel Lund Svindal leder den totale verdenscupen før Kitzbühel-helgen, og på direkte spørsmål fra NTB er han ikke i tvil om at en seier i den totale verdenscupen er mye mer verd enn et VM-gull.

- For meg står en totalseier i verdenscupen som det største. Kanskje et OL-gull er like stort, sier han.

Hele tiden blir han minnet på at han ligger på toppen i den totale verdenscupen med 725 poeng. Sveitseren Didier Cuche ligger 48 poeng bak på annenplass, mens Bode Miller jager deretter med 640 poeng.

-99 prosent av den tiden jeg står på ski klarer jeg å skyve tanken på verdenscupen fra meg, men det er vanskelig å glemme det helt, for jeg får spørsmål om det minst ti ganger hver dag.

- Men jeg kan ikke la det ta altfor mye fokus, for det er små marginer, og det kan jo hende at jeg ikke vinner noe i det hele, verken i VM eller i verdenscupen, sier Lund Svindal til NTB. Han har et nøkternt forhold til det han driver med, men det er likevel ingen tvil om at han er verdens beste alpinist i øyeblikket.

Hans Petter Buraas, Truls Ove Karlsen og Lars Myhre skal også kjøre helgens slalåmrenn i Kitzbühel samt tirsdagens kveldsrenn i Schladming før alle fire høyst sannsynlig blir tatt ut på det norske VM-laget til mesterskapet i Åre.

(NTB)