Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svindal imponert over Miller

Nordmannen beholder v-cupledelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aksel Lund Svindal fulgte nøye med da Bode Miller raste ned fjellsiden i Wengen. Og nordmannen var imponert over amerikaneren.

- Han kjørte «svin bra». Miller er ganske rå, og det er ikke mange som kjører likt som ham. I dag kjørte han rent, fint og ga gass hele veien. Han har gode ski, men det har vi andre også, sier Lund Svindal.

Nordmannen ble slått med 1,89 sekund av amerikaneren som startet seks startnummer etter.

Likevel er en åttendeplass det beste Lund Svindal har prestert i Lauberhorn-løypen i Sveits.

- I fjor ble jeg nummer 14, og jeg hadde bedre koll på løypa i dag enn jeg har hatt før. Jeg er OK fornøyd, innrømmer 24-åringen fra Kjeller utenfor Oslo.
Mange fall
Rennet ble preget av flere utkjøringer, hvor tre av løperne blant de ti beste krysset målstreken på rumpa. Det mest alvorlige fallet kom tidlig. Italieneren Roland Fischnaller gikk i sikkerhetsnettet i de siste svingene før mål. Fallet førte til at rennet ble utsatt i nesten 30 minutter.

Lund Svindal synes det er litt unødvendig å ha et så langt hopp i slutten av den 4480 meter lange løypen.

- Løypen er vanskelig. De verste partiene kommer på slutten når du er sliten. Vi fikk melding på radioen at det ble hoppet langt i siste hoppet, forteller han.

- At vinneren går over målstreken på rumpa er ikke så ofte. Hadde dette hoppet vært litt lenger oppe så ville rennet sett helt annerledes ut. Da ville tre av de ti beste ikke vært på pallen, legger han til.


Tenker ikke på cupene
Selv om Aksel Lund Svindal blir minnet om at han fortsatt leder verdenscupen sammenlagt, er det ikke noe han ønsker å spekulere i. Og svarene blir korte når spørsmålene kommer fra de norske journalistene.

- Jeg skal bare kjøre i kombinasjonen i morgen. Verdenscupen sammenlagt får jeg ikke gjort så mye med. Andre får spekulere i den, er alt romerikingen ønsker å si om den saken.

- GANSKE RÅ: Aksel Lund Svindal lot seg imponere av vinneren Bode Miller, som her starter dagens utfor. Foto: Reuters/Scanpix
- GANSKE RÅ: Aksel Lund Svindal lot seg imponere av vinneren Bode Miller, som her starter dagens utfor. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Det er imidlertid klart at hans nærmeste konkurrenter er kommet nærmere. Bode Miller tok 100 poeng med seieren dag, mens Aksel Lund Svindals åttendeplass gir kun 32 poeng, noe som fører ham opp på 671 poeng. Sveitseren Didier Cuche endte på annenplass og hentet inn 47 poeng, og ligger nå 21 poeng bak. Millers seier gjør at han ligger 31 verdenscuppoeng etter nordmannen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!