Svindal innrømmer date med Mancuso

Men skremmes av oppstyret.

Aksel Lund Svindal innrømmer at han er litt skremt av oppslagene og oppmerksomheten rundt «daten» han hadde med den amerikanske alpinisten Julia Mancuso.

I avslutningen av verdenscupfinalen i Lenzerheide, ble Aksel Lund Svindal koblet til den omgjengelige og sjarmerende amerikanske alpinisten.
 

Først og fremst var det den sveitsiske avisen Blick som slo opp det som ble omtalt som en romanse over en dobbeltside.

Andre mellomeuropeiske aviser og medier fulgte opp, og saken fikk også bred omtale i norske aviser.

– Nå ler jeg litt av dette. Det ville ikke ha vært noen sak om jeg hadde vært litt mer anonym. Jeg kan innrømme at vi har vært mye sammen og spist middag med hverandre, men vi er ikke kjærester. I Lenzerheide hadde vi vel det som kan kalles «en date», forteller Svindal til NTB.

De to fleipet og flørtet åpenlyst med hverandre i målområdet i Lenzerheide. TV- og avisfotografer fanget opp dette, og da var ikke veien lang til avisspaltene.

– At dette skal få så stor oppmerksomhet skremmer meg litt, selv om jeg også var litt forberedt på at det kunne skje. Det er helt vilt at store aviser i Mellom-Europa bruker doble sider på treffet vårt, men det plager meg ikke.

– Avisene skriver av egeninteresse, og jeg må innrømme at jeg leser lite av det som skrives om meg, men når det er sagt, vil jeg gjerne legge til at jeg er glad jeg ikke er eliteseriespiller i fotball, for de har jo søkelyset på seg hele tiden, sier Aksel Lund Svindal til NTB.

OVERRASKET: Aksel Lund Svindal var ikke forberedt på oppmerksomheten rundt sitt privatliv. Foto: Scanpix
OVERRASKET: Aksel Lund Svindal var ikke forberedt på oppmerksomheten rundt sitt privatliv. Foto: Scanpix Vis mer

Som regjerende verdenscupvinner i alpint vil nok også romerikingen oppleve et helt annet medietrykk for internasjonal presse i tiden som kommer, for han er i ferd med å bli allemannseie, også ute i Europa.

IKKE KJÆRESTER: Svindal gikk på date med Julia Mancuso.