Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svindal kastet krykkene: - Må bare slå fast at det ser veldig bra ut

- Bør være klar til VM.

PÅ VEI TILBAKE - IGJEN: Aksel Lund Svindal går ikke lenger med krykker, og har for alvor startet veien mot comeback.  Foto: Hans Arne Vedlog   /  Dagbladet
PÅ VEI TILBAKE - IGJEN: Aksel Lund Svindal går ikke lenger med krykker, og har for alvor startet veien mot comeback. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Verdenscupsjef Christian Mitter vet at Svindal har en lang vei å gå før han er tilbake i verdenscupen igjen, men han slår fast at Norges beste alpinist er på rett spor.

- Det går bra med Aksel. Han kastet krykkene på fredag. Fysioterapeuten Håvard Moksnes er tett på ham. Jeg har sett noen bilder og videoer, og må bare slå fast at det ser veldig bra ut. Han trener og har fin bevegelighet. Han er på vei, sier Mitter til NTB

- Man vet aldri helt hva som skjer etter en så alvorlig korsbåndskade, men han bør kunne være klar til VM neste vinter. Da er det vel ett år siden han ble skadd, og det skal gå greit. Det gjelder å være tålmodig og ta det steg for steg, fortsetter verdenscupsjefen.

Da Svindal gikk over ende på Hausbergkanten i Kitzbühel i slutten av januar, ble det sagt at han tidligst kunne komme tilbake på ski i løpet av ni måneder. Så vidt NTB forstår ligger han godt i rute til å kunne klare det.

Han bør i alle fall være fullt restituert og klar til VM i St. Moritz i begynnelsen av februar neste år. Også i 2014/15-sesongen var Svindal ute med skade etter å ha røket hælsenen. Da kom han tilbake og kjørte begge fartsrennene i VM i Beaver Creek, så å si uten forhåndstrening. Det endte med to sjetteplasser.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram