Svindal klarer ikke knekke Wengen-koden

- Det sitter ikke helt her, sier han etter 15.-plassen.

INGEN SUKSESS: Aksel Lund Svindal var langt unna seierskampen i det tradisjonsrike Lauberhorn-rennet i sveitsiske Wengen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Michael Buholzer
INGEN SUKSESS: Aksel Lund Svindal var langt unna seierskampen i det tradisjonsrike Lauberhorn-rennet i sveitsiske Wengen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Michael BuholzerVis mer

(Dagbladet): Med sine 4430 meter er Lauberhorn-traséen i Wengen den lengste utforløypa i verdenscupsirkuset, og dermed blant de mest kraftanstrengende og utilgivelige rennenene på alpinkalenderen.

Utilgivelig i den forstand at det er flere lange, forholdsvis slake glistrekker, hvor man straffes knallhardt dersom man mister fart.

Det er heller ikke ei løype hvor norske løpere har vært bortskjemte med suksess opp gjennom årene. Lasse Kjus' seier i 1999 er den eneste norske seieren i de tradisjonsrike Lauberhorn-rennene.

Kernen-svingen ødela Noen suksess ble det heller ikke i dag, på tross av at optimismen var tilbake etter Aksel Lund Svindals oppløftende pallplassering i superkombinasjonen i går.

Som flere av de andre forhåndsfavorittene, glapp en potensiell topplassering i den krevende «Kernen-S'en».

Riktignok la Svindal igjen tid til vinneren Klaus Kröll hele veien nedover, med unntak av i mål-s'en. Det store og avgjørende tidstapet kom imidlertid halvveis ut i det drøyt to og et halvt minutt lange løpet.

- Jeg hang greit med lenge, men gjorde en stor feil i Kernen S-svingen. Der kom jeg altfor sent inn, mistet all farten jeg hadde og ødela mye, sier Svindal til NTB.

Østerriksk seier I mål var Svindal 1,96 bak den østerrikske seierherren, noe som holdt til en 15.-plass til slutt.

- Jeg har tydeligvis ikke helt klart å knekke Wengen-koden ennå. Det sitter ikke helt her, sier Svindal.

Kröll hadde i motsetning til Svindal ingen problemer i S-kombinasjonen som er oppkalt etter den tidligere sveitsiske alpinisten Bruno Kernen. 

30-åringen fra Öblarn kjørte glimrende helt fram til målhenget på vei mot sin tredje verdenscupseier i karrieren, og ble nesten straffet av hjemmefavoritten Didier Cuche etter den svake avslutningen.

Men den sveitsiske veteranen var 14 hundredeler for seint ute, og måtte ta til takke med en annenplass. Landsmann og fjorårsvinner Carlo Janka ble nummer tre.

Gjennomkjøring for Jansrud Kjetil Jansrud var Norges andre deltager i rennet, måtte vente lenge på toppen etter at tyskeren Stephan Keppler falt og skadet seg såpass stygt at han måtte fraktes bort fra bakken i luftambulanse.

Da Peer Gynt-løperen først kom i gang, tok han det som en rolig gjennomkjøring, og var over fem sekunder bak Kröll i mål og endte uten verdenscuppoeng.

- Jeg kjørte dette rennet bare for å få testet ski og utstyr. Derfor hadde jeg ingen forventninger, men testingen slo ikke så veldig heldig ut. Det er selvsagt ikke moro å bli slått av de beste med over fem sekunder, men, som sagt, dette var bare en treningstur jeg ikke la mye alvor i, sier Jansrud fast overfor NTB.