Svindal knep ikke nok poeng på Raich

Ingen Kvitfjell-suksess for nordmannen.

Aksel Lund Svindal kjørte inn til 11.-plassen i utforrennet i Kvitfjell lørdag i et renn som ble utsatt flere ganger og som ble svært preget av værforholdene.

- Det var selvfølgelig riktig å avvikle dette rennet, men jeg skjønner godt at de 10-12 første som startet før tåken og snøen satte en midlertidig stopper for dette rennet, ikke er særlig fornøyde. Slik det ble her etter hvert var de sjanseløse, sa Aksel Lund Svindal til NTB etter lørdagens renn.

Etter at ti mann hadde satt utfor ble rennet stoppet i drøye halvannen time på grunn av håpløse værforhold og veldig dårlig sikt. Da rennet kom i gang igjen klarnet det opp og forholdene ble bedre og bedre for hver eneste løper.

Det forteller litt om forholdene at slalåmspesialisten Lars Myhre ble beste nordmann på 10.-plass. Fra det tredje siste startnummeret kjørte han sitt livs utforrenn.

- Jeg synes kjøringen min var grei uten at jeg gjorde noen store feil. Litt småtterier var det nok her og der, men de småfeilene jeg gjorde ga ikke det store utslaget, sa Svindal.

Han fikk en lang formiddag ved startboksen på toppen av traseen i Kvitfjell, men sa etter på at det ikke bød på noen problemer at han måtte vente en drøy halvannen time på å få startet.

- Det er viktig at rennet gikk som planlagt, for det er ikke noe bra for sporten at det blir for mange avlyste renn. Det har vært altfor mange avlysninger i år, mente Svindal.

Pinlig

Svenske Patrick Järbyn var en av dem som startet først og som fikk løpet sitt ødelagt av forholdene.

- Dette rennet burde vært strøket. Jeg mener det var feil å sette i gang rennet etter den lange pausen, for de av oss som startet først ble jo sjanseløse. Når rennet kom i gang igjen ble det jo bare bedre og bedre forhold for hver eneste kjører. Nei, dette var rett og slett pinlig, sa Järbyn til NTB.

KRYSTALLKULA GLIPPER: Aksel Lund Svindal håpet å ta igjen mye av Benjamin Raichs forsprang i kampen om sammenlagtseieren i verdenscupen i dagens Kvitfjell-utfor. Men nordmannen ble bare nummer 11, og er fortsatt 103 bak. Foto: SCANPIX
KRYSTALLKULA GLIPPER: Aksel Lund Svindal håpet å ta igjen mye av Benjamin Raichs forsprang i kampen om sammenlagtseieren i verdenscupen i dagens Kvitfjell-utfor. Men nordmannen ble bare nummer 11, og er fortsatt 103 bak. Foto: SCANPIX Vis mer

- Jo, det ble det godt renn for de med sene startnummer, slo Aksel Lund Svindal fast. Han hadde ikke akkurat noen fordel av verken utsettelsen eller at starten ble flyttet 15-20 sekunder ned i forhold til normal utforstart, men det ville han ikke snakke noe om.

Han tok inn noen få poeng på Benjamin Raich i den totale verdenscupen, men ikke så mye som han hadde ønsket, og det er helt klart at østerrikeren styrket favorittstempelet sitt ytterligere i kampen om den totale verdenscupen.

- Jeg ser på Raich som en klar favoritt, men det står fortsatt mellom han, meg og Didier Cuche. Cuche tok jo et jafs innpå meg med seieren sin i dette utforrennet, så ingenting er avgjort, slo Svindal fast etter lørdagens renn.


Ti år siden sist

Det er fortsatt ti år siden forrige gang det var norsk suksess i Kvitfjell-traseen. Lasse Kjus, som var tilskuer til lørdagens renn, vant utforrennet for ti år siden, i 1997. Han er den siste nordmannen som har triumfert på hjemmebane i OL-anlegget fra 1994.

Aksel Lund Svindal får en ny sjanse til å triumfere i super G-rennet søndag, og selv om han ikke hadde noen suksess i lørdagens utforrenn, er han fortsatt optimist når det gjelder super G-rennet.

- Formen er bra, så det er bare å stå på, sa han etter 11.-plassen.

Det er også klart at han bør ta en del poeng vis-à-vis Benjamin Raich dersom han skal ha noen sjanser i totalcupen.

Den store overraskelsesmannen på Kvitfjell lørdag var Lars Myhre som endte på 10. plass, mens det ikke ble noen suksess for de to andre norske som kjørte rennet. Bjarne Solbakken ble nummer 49 og Petter Brenna nummer 51.

(NTB)

<B>FAVORITT:</B> Benjamin Raich ledet verdenscupen med 117 poeng foran dagens utforkonkurranse, og tapte bare 14 etter Svindals skuffende 11. plass.