Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svindal kom ikke til mål i kombislalåmen

Satset for friskt i Kitzbühel.

KJØRTE UT: Aksel Lund Svindal etter å ha kjørt ut i slalåmdelen av superkombinasjonen i Kitzbühel i kveld. Foto: Bjørn Langsem
KJØRTE UT: Aksel Lund Svindal etter å ha kjørt ut i slalåmdelen av superkombinasjonen i Kitzbühel i kveld. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aksel Lund Svindal gjorde et forsøk på å satse skikkelig i slalåmdelen av superkombinasjonen søndag kveld. Det endte med hekt og null poeng.

Han lå på delt tredjeplass etter super-G-rennet tidligere på dagen, men klarte ikke å følge opp i slalåmdelen. Der hektet han ut av rennet snaut halvveis ned i traseen.

Marcel Hirscher, som lå på 56.-plass etter super-G-rennet, kjørte seg opp til tredjeplass i superkombinasjonen. Dermed tok han inn 60 poeng på Svindal i verdenscupen.

Franske Alexis Pinturault vant superkombinasjonen i Kitzbühel med amerikanske Ted Ligety på plassen bak. Franskmannen lå på 18.-plass etter super-G-delen og hadde ikke mer enn 69 hundredeler å ta inn på teten.

- Jo da, verdenscupen lever godt videre, og det kommer den til å gjøre helt til siste slutt, slo Svindal fast overfor NTB etter det mislykkede slalåmrennet i Kitzbühel.

- Jeg gjorde et forsøk og satset. Jeg kom vel ikke så dårlig i gang heller, men det endte med hekt, så det løpet er historie nå, sa Svindal med et smil.

Sjanseløse Det korte super-G-rennet tidlig på søndag var jevnt og tett. Det var små marginer som skilte, noe som gjorde at fartsspesialistene fikk det tungt.

- Den korte super-G-løypa som vi kjørte her, gjorde at vi fartsløpere var helt sjanseløse i superkombinasjonen. Her var det slalåmkjørerne som hadde fordelen, slo Svindal fast.

Han kjørte inn til 2.-plass i lørdagens utfor og delt 3.-plass i super-G-rennet. Det betyr at han totalt sett har tjent verdenscuppoeng på Hirscher. Østerrikeren fikk klaff i superkombinasjonen, men han bommet i spesialslalåmen, der Henrik Kristoffersen imponerte med en sterk annenplass fredag kveld.

- Programmet slik det ble her i Kitzbühel i år ble vel hektisk. Det hadde vært bedre om vi hadde kjørt super-G fredag, utfor lørdag og at første omgang i spesialslalåmen søndag skulle telle i kombinasjonen sammen med utforrennet, mente Svindal.

Trengte poengene Kjetil Jansrud kjørte inn til 10.-plassen i superkombinasjonen og var for så vidt fornøyd med det, men han hadde ikke full klaff verken i super-G eller slalåm.

- I slalåm har jeg en vei å gå, men jeg må innrømme at det ikke er en øvelse jeg har prioritert etter korsbåndskaden fra i fjor. Men i denne superkombinasjonen sikret jeg meg noen viktige poeng før OL, selv om jeg ikke er fornøyd med kjøringen min. Jeg burde vel vært så bra at jeg hadde vært en kandidat til seierspallen i superkombinasjonen, sa Jansrud til NTB.

- Jeg må våge å slippe meg mer løs i slalåm. Det fikk jeg til litt mot slutten av denne omgangen i superkombinasjonen, sa Jansrud som la til at han skulle forsøke å få trent litt slalåm før OL.

Aleksander Aamodt Kilde fikk det ikke til å super-G-rennet søndag og endte langt bak. Han kjørte et bedre slalåmrenn og tok til slutt 28.-plassen, 4,89 sekunder bak Pinturault.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!