Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svindal-konkurrent mister OL etter ryggskade

Nedtur for Kitzbühel-vinner.

OL GLIPPER: Østerrikske Hannes Reichelt har pådratt seg en skade i ryggen og OL ryker. Foto: EPA/ROBERT JAEGER
OL GLIPPER: Østerrikske Hannes Reichelt har pådratt seg en skade i ryggen og OL ryker. Foto: EPA/ROBERT JAEGER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hannes Reichelt kommer ikke til OL i Sotsji. Årsaken er at utforvinneren fra Kitzbühel har fått påvist en alvorlig skade i ryggen.

Det er ikke bare OL som ryker for løperen som nærmest ble østerriksk legende og idol i løpet av de drøye to minuttene han raste nedover Hahnenkamm-traseen lørdag. Han ble den første østerrikeren siden desember 2012 til å vinne et verdenscuprenn i utfor, og allerede på seiersintervjuene etter Kitzbühel-triumfen ble det snakket om sjansene hans til å sikre OL-gull.

I Kitzbühels berømte utfortrasé ble Reichelt den første østerrikeren til å vinne siden 2006, altså på åtte år.

Men i stedet for OL i Sotsji må den populære østerrikeren gjennom en operasjon. Skaden ble oppdaget i forbindelse med en såkalt MMI-undersøkelse.

- Takk Gud for at jeg valgte å ta denne undersøkelsen, for ellers kunne denne skaden ha ført til alvorlige konsekvenser for meg, sa den 33-årige alpinisten mandag. Han lot seg undersøke fordi han har slitt med smerter i ryggen i flere måneder.

- Helsen kommer alltid først, men jeg kommer likevel alltid til å drive med sport, også etter at karrieren min er over. Det er litt trist at drømmen om OL i Sotsji er gått i vasken, men det kan jeg ikke gjøre noe med, slo Reichelt fast.

Da Reichelt fikk diagnosen var han akkurat blitt tatt ut på det østerrikske OL-laget, og han var ansett for å være en av de store østerrikske medaljekandidatene i alpint i Sotsji sammen med slalåmkongen Marcel Hirscher.

(NTB)

Hele Norges coronakart