Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svindal Larsen: - Vi blir undervurdert hvert år

Odd kriget seg til nytt poeng på Lerkendal.

(Dagbladet.no): Rosenborg - Odd 1-1

Ikke mange hadde tippet Odd Grenland som en av de heteste medlajeknadidatene før årets tippeligasesong. Med nok et poeng i dag befester de posisjonen som et av seriens beste lag for øyeblikket.

Nå mener Odd-kaptein Tommy Svindal Larsen at folk må få opp øynene for Skiens-laget.

- Samme hvert år

- Odd er undervurdert hvert eneste år, men vi klarer å lage gode resultater sesong etter sesong, sa Svindal Larsen til Dagbladet.no etter kampslutt.

- Men vi kan liksom ikke hive oss på pressen og be dem om å lære seg hva Odd er gode for, sier midtbanestrategen med et smil om munnen.

På tross av Rosenborg-dominans, mente Svindal Larsen at Odd bet godt i fra seg i dagens dyst i Trondheim.

- RBK hadde ballen mye i andre omgang, spesielt de siste 20 minuttene. Dette var en kamp med mange målsjanser, men jeg føler de var ganske likt fordelt på begge lag.

UBESEIRET:Odd og Tommy Svindal Larsen kriget seg til et poeng på Lerkendal i dag, og så ut til å være bra fornøyd med det. Odd er dermed fortsatt ubeseiret denne sesongen. Foto:SCANPIX
UBESEIRET:Odd og Tommy Svindal Larsen kriget seg til et poeng på Lerkendal i dag, og så ut til å være bra fornøyd med det. Odd er dermed fortsatt ubeseiret denne sesongen. Foto:SCANPIX Vis mer

Svindal Larsen har nok allikvel mest grunn til å være fornøyd med poenget i dag.

God RBK-åpning

Odd kom som ubeseiret til Lerkendal dagen før dagen. Med tre seire og fire uavgjortkamper, har Skiens-laget vært en av de positive overraskelsene i årets tippeligaåpning.

Men den flotte statistikken så ut til å kunne stå for fall i åpningsminuttene på Lerkendal.

Rosenborg åpnet friskt foran et rekordstart publikum. Storflor, Ciljan Skjelbred og Frode Johnsen kunne i tur og orden ha sendt RBK i ledelsen. Istedet sjokkerte en svenske Rosenborg.

Olof Hvidén-Watson svingte inn et frispark fra langt ute på banen. Ingen kom nær ballen som lurte Lars Hirschfeld og føyk inn i lengste hjørnet.

Dermed fikk Odd en pangstart.

Og RBK en real kalddusj.

Svindal Larsen: - Vi blir undervurdert hvert år

Iversen igjen

Rosenborg fortsatte og føre spillet mot et Odd-lag som la seg dypt og prøvde å kontre når sjansen bød seg. Og selv om RBK sto høyt og levde farlig, betalte trykket seg etter en halvtime. Ciljan Skjelbred spilte Johnsen glimrende igjennom, og Johnsen falt over ende. Det var kontakt mellom Trond Viggo Thoresen og Johnsen, og dommer Berntsen pekte på straffemerket.

Da var det duket for Steffen Iversens fjerde seriemål. «Litj-Ivers» satte ballen sikkert til høyre for Rune Jarstein, og lagene var like langt.

Få store sjanser

Andre omgang bølget lenge fram og tilbake. Rosenborg førte fortsatt kampen, mens Odd, med gode De Ornelas i spissen, slettes ikke var ufarlige på kontringer. Rosenborg ble ofte stående på 40 meter, uten å finne nøkkelen til å åpne et kompakt Odd-forsvar. Det nærmeste Rosenborg kom, var to headinger fra Frode Johnsen. Den første ble reddet på streken, mens den andre strøyk feil side av tverliggeren.

Odd var nok mest fornøyd med ett poeng, i en kamp med stort ballinnehav og tross alt klart flest sjanser for hjemmelaget.

-Vi er for ineffektive

Per Mathias Høgmo var ikke fornøyd med ett poeng etter kampslutt. Samtidig mener han ikke det er grunn til å grave seg helt ned.

- Vi er ikke effektive nok i avslutningsfasen. Vi skaper mye, men vi får ikke betalt for det. Scorer vi på sjansene våre, så er helheten ok, sa Høgmo til Dagbladet.no etter kampen.

Og selv om Høgmo har vært påpasselig med å peke på at man i Rosenborg ikke tenker på tabellen, men kun på å bli bedre, er det nok vanskelig ikke å tenke på avsatnden opp til Lillestrøm.

-  Hadde vi vært mer effektive, hadde vi hatt fem poeng mer på de siste to hjemmekampene(0-1, Molde Red.anm.). Da hadde vi vært der vi skulle være, og sånn sett er dette skuffende.

- Det er ingen tvil om at vi har ambisjon om å være best til enhver tid. Men jeg hadde vært enda mer bekymret om vi ikke hadde skapt sjanser.

Tommy Svindal Larsen tror Rosenborg kommer sterkt utover sesongen.

- Rosenborg har fått en grei start, og kommer helt sikkert utover i sesongen.

Langt opp

Odd står dermed fortsatt ubeseiret i tippeligaen. Rosenborg på sin side er nok ikke fornøyd med ett poeng hjemme på fotballens nasjonaldag.

Med ny Lillestrøm-seier, fortsetter avstanden opp til kanarifuglene å øke. Det er nok ikke tilfredsstillende for trøndere med gullambisjoner.

•Din kommentar: Er seriegullet tapt for Rosenborg ? Og kan Odd i så fall vinne hele tippeligaen? 

<B>STRAFFEMÅL:</B>Steffen Iversen sørget for balanse i regnskapet med sin straffescoring i første omgang. Men flere mål ble det ikke.
<B>NÆR:</B> Frode Johnsen kom nærmest seiersmålet i dag. Men aldri nærmere enn ei redning på streken.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media